Samospráva

FOTO: Nový most pre električky v Petržalke "dostal" betón: Neuveriteľné, KOĽKO ho použili!

Výstavba električkovej trati v bratislavskej Petržalke je v plnom prúde. Pred pár dňami sa diali na frekventovanom úseku výnimočná vec!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nový most pre električky v Petržalke "dostal" betón: Neuveriteľné, KOĽKO ho použili!
7
Galéria

O nedávnych stavebných prácach informoval aj primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti. „V Petržalke sa realizovala betonáž mostného objektu pri Farskom kostole Svätej rodiny. Išlo o 1300 kubických metrov betónu, ktorý musel byť vyliaty na jedenkrát, aby mal most zabezpečené požadované vlastnosti. Betón je hneď po vyliatí povrchovo upravovaný, rovnaný, hladený a ošetrovaný vodou,“ informoval Vallo.

„V ďalšej fáze sa dokončí debnenie a následná betonáž trámov, v ktorých sú taktiež umiestnené predpínacie laná. Jedná sa o tzv. predpätý most, čo znamená, že po dokončení ďalšej betonáže a nábehu požadovaných pevností betónu sa budú laná predpínať a následne injektovať, aby boli chránené pred koróziou. Betonáž takéhoto rozsahu je aj logisticky náročnejšou operáciou,“ pokračoval primátor.

Práce trvali bez prestávky 18 hodín.

Ďalšie novinky

Okrem betonáže tohto mosta prebiehajú práce na celom koridore stavby. Na druhom, združenom moste na Rusovskej ceste, sú už zabetónované všetky dilatačné celky na oboch mostných oporách.

„Osadené sú aj prvé oceľové nosníky. V tomto úseku boli tiež realizované prípojky nízkeho napätia na budúce automaty na cestovné lístky a informačné tabule na zastávkach. Na Jantárovej ceste, v úseku od Lietavskej po Betliarsku, boli búrané staré cestné komunikácie,“ uviedol Vallo.

„Neďaleko na Tematínskej ulici prebieha jej rozširovanie, keďže čoskoro bude slúžiť ako dočasná prístupová trasa do zdravotníckeho strediska. Na celej stavbe prebiehajú zemné práce, navážanie štrkodrvy, výkopy a kladenie potrubí, začíname však aj s testovaním prvých spodných dosiek pevnej jazdnej dráhy, ktoré sú súčasťou električkového zvršku,“ dodal.

KLIKNITE aj na tieto články:

Električková trať v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM