Rôzne Správy

V okolí Pentagonu je čistejšie a ubudlo aj ľudí bez domova

Nepriaznivá situácia v okolí známeho obytného domu vo Vrakuni sa podľa mestskej polície zlepšila. Môžu za to dočasná policajná stanica i polopodzemné kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Pentagonu je čistejšie a ubudlo aj ľudí bez domova
3
Galéria

Narkomani, povaľujúce sa injekčné striekačky, blúdiaci ľudia bez domova a špina všade okolo. Tak by sa dal charakterizovať neslávne známy Pentagon vo Vrakuni. Problém v okolí obytného domu sa dlhé roky neriešil a Vrakunčania mali čoraz väčší strach vychádzať na ulicu.

Pozitívne zmeny

Zmena k lepšiemu prišla až začiatkom septembra minulého roku, kedy hlavné mesto, v spolupráci s mestskou časťou a mestskou políciou, zriadilo pri Pentagone dočasnú policajnú stanicu. Na bezpečnosť a poriadok v okolí obytného domu tak už pár mesiacov, 24-hodín denne, dohliadajú policajné hliadky.

Mnohí naši čitatelia boli voči tomuto rozhodnutiu dosť skeptickí a neverili, že by problém pri Pentagone mohli vyriešiť mestskí policajti. Opak je však pravdou. Niečo sa predsa len zlepšilo.

„Situácia sa zlepšila na úseku čistoty a poriadku a taktiež sa v tejto lokalite podarilo eliminovať výskyt pohybujúcich sa ľudí bez domova. Zistenia o podozrení z páchania trestnej činnosti oznamujeme ihneď v súlade so zákonom Policajnému zboru SR, ktorý je v tejto veci kompetentný ďalej konať,“ pre Bratislava24.sk povedala hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Tatiana Kurucová.

Podľa nej dopomohlo k zlepšeniu situácie v okolí Pentagonu aj osadenie polopodzemných kontajnerov. Tie dodala mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a. s. a na Stavbárskej ulici slúžia obyvateľom od polovice októbra 2017.

Stanovište polopodzemných kontajnerov pri Pentagone
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM