KAW Rôzne

FOTO: Neďaleko Bratislavy stavajú ďalší domček na strome. Pozrite sa, ako vyrastá!

Súčasťou projektu "Dom v korune javora" je spájanie ľudí, rozhovory o ekostavbách a bezzákladovom bývaní, posedenie pri ohni aj premietanie filmov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Neďaleko Bratislavy stavajú ďalší domček na strome. Pozrite sa, ako vyrastá!
15
Galéria

V lesoch hlavného mesta môžete v súčasnosti natrafiť na dva domčeky v korunách stromov. V jednom môžete v prípade záujmu prespať na Kačíne, druhý vznikol v lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi.

Dom v korune javora

Domom v korune mohutného javora sa bude môcť onedlho pochváliť aj neďaleké Lozorno. Práve tam, v gazdovstve Abeland, vzniká stavba hodná obdivu.

Rukávy si vyhrnul zručný majster z rodiny Abelovcov – Šimon. So základnými stavebnými prácami začal v júli a hotovým obydlím sa plánuje pochváliť už v októbri.

Projekt Dom v korune javora vytvoril s cieľom prepojiť ľudské obydlie s prírodou s čo najmenším zásahom do krajiny s využitím prírodných miestnych materiálov. Zároveň v ňom spája poctivé remeslo a kreativitu.

„Mojou najväčšou vášňou je spojenie remesla, kreativity a lozenie po stromoch. Vznikajú tak domy na stromoch. Hneď po vysokej škole som vedel, čo chcem robiť a za tým si stále idem. Predovšetkým spojiť vlastnosti dreva so zdravým a príjemným bývaním,“ vyznáva sa Šimon Abel z lásky k drevu a remeslu.

Dobrá rada nad zlato

Ak vás podobné stavby zaujímajú alebo si nebodaj sami chcete podobný dom vytvoriť, Šimon vám rád poradí. Stačí zavítať do Abelandu a poriadne sa pozerať, prípadne priložiť ruku k dielu.

„Môžeš sa priučiť remeselným prácam, inšpirovať sa a v prípade záujmu konzultovať vlastný ekologický dom,“ pozýva záujemcov o podobné projekty na sociálnej sieti.

„Čas strávený s nami je dobrovoľný, kedykoľvek môžeš odísť a opäť prísť. Stačí si zobrať spacák, stan, karimatku. O zvyšok sa ti postaráme,“ upresňuje Šimon.

Súčasťou projektu je spájanie ľudí, rozhovory o ekostavbách, bezzákladovom bývaní, posedenie pri ohni a premietanie filmov.

Ak vás projekt zaujal a chcete byť jeho súčasťou, napíšte Šimonovi na emailovú adresu: abel@drobnydom.sk.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Dom v korune javora
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM