Rôzne

Foto: Mestský pivovar Alžbetka by mohol otvoriť už v priebehu mája

V Alžbetke si budete môcť vychutnať svetlý a polotmavý ležiak a IPA, ako aj výbornú uhorskú kuchyňu.

Ilustračný obrázok k článku Foto: Mestský pivovar Alžbetka by mohol otvoriť už v priebehu mája
17
Galéria
Zdroj: Mestský pivovar Alžbetka

Priestory kultovej Alžbetky sú kompletne zrekonštruované a pripravené privítať prvých zákazníkov. Mestský pivovar Alžbetka by mohol začať čapovať už v priebehu mája.

Viac kvalitných pív

Mestský pivovar Alžbetka má byť dvojičkou Ružinovského pivovaru Komín. Jedálne lístky a aj dizajn oboch pivovarov budú úplne totožné, podobná bude aj ponuka pív. V Alžbetke si budete môcť vychutnať svetlý a polotmavý ležiak a IPA. Zatiaľčo v Komíne je v ponuke 8 pív, v Alžbetke to bude 12 pív.

Pivovar bude disponovať tisíclitrovou varňou a 12 tankami, pričom pivovarská technológia bude podobná ako na Miletičke. Keďže sa pivo bude variť na dvoch miestach, vznikne priestor pre rozšírenie ponuky na štvoricu domácich pív, ktoré ponesú meno Komín. Komín chce podporovať aj malé lokálne remeselné pivovary. Máte sa na čo tešiť!

K 250 miestam by mohla v budúcom roku pribudnúť aj terasa.

„Čoskoro budeme mať v rukách všetky potrebné povolenia na to, aby sme mohli otvoriť. Momentálne sa snažíme vyskladať stabilný personál. Nájsť dobrého kuchára je v dnešnej dobe problém, no predpokladám, že v priebehu mája by sme mohli mať všetko pripravené na otvorenie,“ povedal pre Bratislava24.sk Michal Velich, vedúci prevádzky Mestský pivovar Alžbetka.

Budova Alžbetky

Rokoková budova reštaurácie a kaviarne Alžbetka bola postavená v druhej polovici 18. storočia ako šľachtické sídlo na mieste jedného z najstarších bratislavských predmestí, v oblasti Schöndorfskej ulice a obilného trhu. Reštaurácia Alžbetka sa stala známou v roku 1933 a bola vyhľadávaným miestom bratislavských gurmánov, ako i milovníkov lahodného vínka a dobrej zábavy.

V roku 2011 nahradil vychýrenú reštauráciu Alžbetka reťazec Billa.

Mestský pivovar Alžbetka
17
Galéria
Zdroj: Mestský pivovar Alžbetka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM