Rôzne Správy

FOTO: Ľuďom bez domova môže teplé oblečenie zachrániť život. Zbierka potrvá ešte pár dní

Pre ľudí bez domova je mrazivá zima ťažkou skúškou. Ide doslova o prežitie. Každý kus teplého oblečenia, deka či spacák im môžu pomôcť prekonať kritické obdobie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ľuďom bez domova môže teplé oblečenie zachrániť život. Zbierka potrvá ešte pár dní
15
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka pred časom vyhlásila zbierku teplého šatstva, obuvi, spacích vakov a paplónov pre ľudí bez domova. Výzva mala veľký ohlas a do denného centra na Vyšehradskej ulici smerovalo mnoho obyvateľov mestskej časti s taškami plnými potrebných vecí. Pracovníci centra ich roztriedili a rozdali tým, ktorí to najviac potrebujú.

Kritické mrazivé dni

Pre ľudí bez domova je mrazivá zima ťažkou skúškou. Ide doslova o prežitie. Každý kus teplého oblečenia, deka či spací vak im môžu pomôcť prekonať kritické zimné obdobie, kedy sa teploty neraz aj v Bratislave pohybujú pod bodom mrazu.

Petržalský miestny úrad dobre vie, kde sa ľudia bez domova zdržiavajú, lebo niekoľkokrát ročne robí ich monitoring, v zimnom období, v prípade vysokých mrazov, aj denne.

„Sociálni pracovníci navštívili Dolnozemskú ulicu, kde však bezdomovcov nezastihli. Pokračovali teda v garážach na Mamateyovej ulici a na Kapitulskom dvore. Tam bezdomovcov pomoc od našej samosprávy v tomto chladnom počasí veľmi potešila a s radosťou si z rúk pracovníkov prebrali darčeky v podobe diek, čapíc či rukavíc,“ informuje petržalská samospráva na svojej webovej stránke..

Zbierka ešte trvá

Oddelenie sociálnych vecí v Petržalke v zbierke naďalej pokračuje. Spacie, vaky, deky či svetre a bundy môžete ešte do štvrtka 24. januára 2019 odovzdať v seniorskom dennom centre na Vyšehradskej ulici č. 35. Centrum je otvorené v utorky a štvrtky od 11:00 do 16:30 hod.

„V prípade, že vám termíny nevyhovujú, môžete kontaktovať vedúcu denného centra Ruženu Borzovú na telefónnom čísle 02/6382 6447,“ dodáva mestská časť.

Zbierka šatstva, diek a spacích vakov pre ľudí bez domova (Petržalka)
15
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM