KAW Rôzne Správy

FOTO: Hasiči sa z Bratislavy presúvajú na ORAVU. Pomôžu pri plošnom testovaní

Na Oravu vyšle Hasičský a záchranný zbor SR celkom 50 odberových tímov zo všetkých krajov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hasiči sa z Bratislavy presúvajú na ORAVU. Pomôžu pri plošnom testovaní
6
Galéria
Zdroj: TASR/Vladimír Benko

Hasiči sú v pohotovosti od začiatku vypuknutia pandémie koronavírusu. Aktuálne sa niekoľko z nich presúva z Bratislavy na Oravu, kde budú pomáhať pri plošnom testovaní.

Pomoc hrdinov

Medzi pravidelné činnosti hasičov patria dezinfekcie priestorov hasičských staníc a prevozy vzoriek. V niekoľkých prípadoch vykonávajú aj každodennú údržbu stanov a kontajnerov nachádzajúcich sa pri veľkokapacitných odberových miestach.

„Hasiči od začiatku vypuknutia pandémie zabezpečovali logistickú podporu, a vytvárali tak priaznivejšie podmienky pre ostatných nasadených príslušníkov zo všetkých záchranných zložiek a zdravotnícky personál,“ uvádza na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Od marca už odobrali viac ako 26 400 vzoriek a vykonali viac ako 5-tisíc výjazdov súvisiacich s koronavírusom.

Počas prvej vlny pandémie zabezpečovali chod 12 štátnych karanténnych zariadení. „Dezinfikovali priestory a zabezpečovali prevozy repatriantov. V karanténnom zariadení Gabčíkovo prevádzkovali podporné callcentrum pre repatriantov. Postavili stany a kontajnery na hraničných priechodoch, v areáloch nemocníc a regionálnych úradov verejného zdravotníctva,“ popisuje ich prácu na sociálnej sieti minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO).

Potrebujú ich na Orave

Sedem dvojčlenných odberových tímov zložených z príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy sa dnes (štvrtok 22. októbra) presúva na Oravu, kde budú nasadení pri plošnom testovaní obyvateľov okresov Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín na prítomnosť nového typu koronavírusu.

Na Oravu vyšle HaZZ SR celkom 50 odberových tímov zo všetkých krajov Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM