ELA Krimi

FOTO falošníka! Dôchodkyňa odfotila muža, ktorý ju obral o 14-tisíc príbehom o „vnukovi“

Napriek pravidelným varovaniam v médiách a i zo strany polície sa stále nájdu dôverčiví seniori, ktorí naletia na vymyslené rodinné príbehy o nešťastiach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO falošníka! Dôchodkyňa odfotila muža, ktorý ju obral o 14-tisíc príbehom o „vnukovi“
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Ďalší prípad okradnutého človeka na dôchodku, ktorý je ako cez kopirák. Doposiaľ neznámy páchateľ, po ktorom polícia pátra, telefonicky kontaktoval poškodenú seniorku a predstavil sa jej ako jej vnuk, ktorý má finančné problémy.

Dôverčivá seniorka mu chcela pomôcť, a preto postupovala podľa pokynov falošného vnuka.

„Ten jej povedal, aby vybrala z jej bankového účtu finančnú hotovosť, ktorú odovzdá pri nemocnici na Kramároch ,,pánovi Kováčovi“, nakoľko on momentálne nemôže po peniaze prísť,“ píše k prípadu na sociálnej sieti bratislavská polícia a prikladá aj fotografiu muža, ktorého odvážna dôchodkyňa stihla odfotiť.

Dôchodkyňa sa presunula ku vchodu nemocnice na Kramároch, kde k nej pristúpil muž, ktorý sa jej predstavil ako pán Kováč. Seniorka si stihla muža odfotografovať a následne mu odovzdať 14-tisíc eur. Po príchode domov kontaktovala svoju dcéru a zistila, že sa stala obeťou podvodu.

Tit. foto ilustračné

Poznáte osobu na fotografii? Polícia v tejto súvislosti žiada verejnosť, aby ju kontaktovala, ak disponuje informáciami o osobe na fotografii alebo skutočnosťami súvisiacimi s prípadom. Na bezplatnom čísle polície 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM