Rôzne Správy

FOTO: Čarovné jesenné bratislavské ráno

Ako vyzerá naše hlavné mesto počas skorých rán, kedy slnko svieti z úplne iného uhla než ste zvyknutí?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Čarovné jesenné bratislavské ráno
12
Galéria
Foto: Richard Hombauer / Zdroj: Dnes24.sk

Máte naplánovanú služobnú cestu alebo výlet do Bratislavy? Alebo tam dokonca žijete? A SHMÚ na zajtra hlási jasné počasie? V takom prípade neváhajte prejsť sa ráno ulicami Bratislavy. A najlepšie v pracovný deň. Občas stačí len vystúpiť z trolejbusu o pár zastávok skôr.

Mesto mnohých tvárí

Budete prekvapení, aké je to naše hlavné mesto iné než v časoch, v ktorých jeho ulicami chodíte zvyčajne. Slnko totiž svieti z úplne iného uhla než ste zvyknutí, aj ľudí je všade oveľa menej.

Tak, ako sú kontrastné názory Slovákov na Bratislavu, mnoho tvárí má aj ona sama. Je to mesto krásnych uličiek aj bilbordového smogu. Križovatka štyroch úžasných európskych krajín aj krikľavá zmes panelákov obalených do polystyrénového nevkusu. Dôkaz toho, že aj socialistická architektúra môže byť príjemne nadčasová, no tiež dokonalá ukážka, aké obete prináša megalomanstvo nielen komunistických projektantov.

Stačí mať oči otvorené, vnímať nielen to pekné, ale tiež sa pokúsiť poučiť z toho, čo sa nám tu občas podarí domrviť. Z dnešnej rannej prechádzky krásavicou na Dunaji mám dobrý pocit. Vyskúšajte si aj vy prejsť sa v netradičnom čase mestom, o ktorom si myslíte, že ho dobre poznáte. Budete prekvapení, aké je iné.

Jesenné ráno v Bratislave
12
Galéria
Foto: Richard Hombauer / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM