ELA Rôzne

FOTO: Alojz Hlina sa teší, že nápad vyšiel: Krásne veje! Bola to fuška, ale podarilo sa

Ako už napovedá názov hotela, Kyjev sa stal inšpiráciou pre Alojza Hlinu, ktorý prišiel s nápadom, ako aspoň symbolicky podporiť Ukrajinu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Alojz Hlina sa teší, že nápad vyšiel: Krásne veje! Bola to fuška, ale podarilo sa
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinci už vyše týždňa odolávajú ruským vojakom a invázii. Svetom, vrátane Slovenska, sa na podporu občanov šíria protesty, koncerty či rôzne akcie, ktoré symbolicky vysielajú signál, že Ukrajinci majú spojencov. V piatok večer prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval európske krajiny, vrátane Slovenska, aby nezostávali ticho a vyšli do ulíc na podporu Ukrajiny v jej boji proti ruskej invázii.

„Vyjdite do ulíc, podporujte naše úsilie a podporujte náš boj,“ povedal Zelenskyj vo videoprejave, ktorý v piatok večer sprostredkovali viaceré európske médiá i sociálne siete.

Ako už napovedá názov bratislavského hotela Kyjev, ten sa stal inšpiráciou pre Alojza Hlinu. Politik zo strany Dobrá voľba a Umiernení pritom ešte vo štvrtok zháňal horolezcov.

„Krásne veje. Na Hoteli Kyjev v centre Bratislavy veje veľká ukrajinská vlajka. Bola to vcelku fuška, ale podarilo sa to. Chcem sa poďakovať majiteľovi objektu, že súhlasil s touto inštaláciou a tiež poďakovať bratom Petrusovcom za pomoc. Ako aj šikovným zváračom z Oravy za akčnú realizáciu,“ napísal na sociálnej sieti Hlina.

Prečítajte si aj:

🔹 ️Veje. Krásne veje. Na Hoteli Kyjev v centre Bratislavy veje veľká ukrajinská vlajka. 🔹 ️Bola to vcelku fuška, ale...

Posted by Alojz Hlina on Friday, March 4, 2022
Ukrajinská vlajka na hoteli Kyjev v Bratislave
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM