Maros Palesch Rôzne

Fond Táne Rosovej podporí prvé projekty

Starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová plní svoj predvolebný sľub a v Komunitnej nadácii Bratislava založila Fond Táne Rosovej.

„Fond bude poskytovať granty pre organizácie, neformálne skupiny občanov a jednotlivcov, ktorí chcú akoukoľvek formou zveľadiť Staré Mesto a pomôcť jeho rozvoju,“ povedala Rosová.

Realizácia projektu a jeho aktivít sa koná na území Starého Mesta a projekty môžu byť z rôznych oblastí – od kultúrnych, športových a vzdelávacích aktivít, až po pomoc ľuďom v núdzi alebo znevýhodneným občanom či ochranu životného prostredia. Maximálna výška podpory pre jeden projekt je limitovaná sumou 1 000 eur.

Uzávierka prijímania projektov je 31. marec 2011 (štvrtok). V apríli vyberie Táňa Rosová spolu s hodnotiacou komisiou úspešné projekty, ktoré posúdi Správna rada Komunitnej nadácie Bratislava. Hlavnými kritériami hodnotenia sú prínos pre mestskú časť Bratislava-Staré Mesto, verejnoprospešnosť, realizovateľnosť a dlhodobý efekt projektu.

Všetky projekty sa zrealizujú v máji až septembri 2011. Úspešní žiadatelia musia do 31. septembra 2011 predložiť aj záverečnú správu a vyúčtovanie grantu.

Každý projekt podlieha konzultácii. Projekty sa odporúčajú konzultovať osobne, telefonicky alebo emailom s programovou koordinátorkou Komunitnej nadácie Bratislava Barborou Paulenovou. Nadáciu je možné kontaktovať e-mailom na barbora@knb.sk alebo na telefónnom čísle 02/5464 8004.

Kompletný grantový formulár je potrebné poslať v elektronickej verzii na barbora@knb.sk a zaslať alebo osobne priniesť v 2 tlačených kópiách na adresu nadácie do štvrtka 31. marca 2011 do 15.00.

Zdroj: MČ Bratislava Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM