Tlačové správy

Fond pre budúcnosť športu podporil netradičný šport: Slovenskí hráči Headisu patria medzi top 20 hráčov na svete!

Populárny projekt spoločnosti Niké s názvom Fond pre budúcnosť športu podporuje mnohé športové odvetvia. Nedávno podal pomocnú ruku aj v našich končinách zatiaľ nie veľmi známemu športu Headis, čo je zmesou stolného tenisu a okruhu asociačného futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Fond pre budúcnosť športu podporil netradičný šport: Slovenskí hráči Headisu patria medzi top 20 hráčov na svete!
3
Galéria
Zdroj: Niké

O tomto športe, ale aj o tom ako klub využije grant v hodnote 2 000 eur, porozprával jeden z členov Športového klubu matematikov, fyzikov a informatikov Martin Dovičák, ktorý sa z finančnej podpory veľmi tešil. „To je výborná správa a 2 000 eur je krásna suma. Určite sa všetci v klube budú tešiť. Veľmi ste ma potešili, pretože ten šport robíme úprimne zo srdca už od roku 2016,“ povedal Martin

Grant poslúži na viacero účelov

Martin si podporu z Fondu pre budúcnosť športu veľmi pochvaľoval a krásne slová venoval aj projektu spoločnosti Niké. „Na mňa tento projekt vplýva veľmi spontánnym dojmom. Keď som videl, že môj známy, ktorý nikoho nepoznal, dostal grant vďaka svojmu zaslanému videu, povedal som si, že sa chcem zapojiť do Fondu, pretože za ním stoja ľudia, ktorí rozhodujú nezávisle. A naozaj podporujú to, čo im dáva zmysel. Mal som v sebe presvedčenie, že ak porotu zaujmeme, tak nás podporí a pritom nepotrebujem nikoho poznať, aby som ju presvedčil k zisku grantu. Chceme reálnu spätnú väzbu a robiť to úprimne.

Martin uviedol, že finančnú podporu v hodnote 2 000 eur použijú na nový povrch na outdoorovom stole v bratislavskej Mlynskej doline, balóny, ale predovšetkým chcú financovať cestovné náklady svojim najlepším hráčom.

Lákadlo z Nemecka

Martin prezradil zaujímavosti o tom, ako sa na katedre začali venovať tomuto netradičnému športu. „My sme na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského súčasťou športovej katedry, kde máme aj športový klub. Chodíme aj na medzinárodné súťaže, kde si rovnáme sily s rôznymi univerzitami. S Headisom sme prvýkrát prišli do kontaktu počas majstrovstiev Európy v roku 2016 v Nemecku. Je to v podstate hlavičkovanie na pingpongovom stole s ľahkým balónom v tvare lopty,“ uviedol Martin a vzápätí dodal, že na mieste ich oslovili organizátori a spýtali sa ich, či by sa podobný šport uchytil aj na Slovensku.

Headis sa mi zapáčil od samotného začiatku. Je to veľmi atraktívny šport, ktorý má dynamiku. Dohodli sme sa, že by sme spravili veľkú uvítaciu šou na našej fakulte. Následne prišli aj zakladatelia z Nemecka a českí funkcionári v tejto oblasti. Predstavili tento šport a neskôr sme sa dohodli, že do toho ideme a rozšírime našu ponuku športov aj o Headis.

Záujem Slovákov sa stupňuje

Martin uviedol, že posledných majstrovstiev Slovenska sa zúčastnilo až 100 hráčov, pričom sú dva hlavné tímy, ktoré sa tomuto športu naplno venujú. Kto si myslí, že ide o Bratislavu a Košice, nemýli sa.

Derby medzi východom a západom sú veľké. My v Bratislave máme dvoch najlepších hráčov v rámci Slovenska. Sú takí zanietení, že dokážu hrať aj štyri hodiny denne. Dostali sa do top najlepších hráčov sveta,“ povedal Martin.

Chcú bodovať aj tento rok

Martin uviedol, že momentálne sa čaká na to, do akej miery sa uvoľnia opatrenia. Taktiež podotkol, že všetky svetové turnaje v Headise sa odohrávajú v Nemecku a tak si na finálne stanovisko ešte počkajú, keďže všetko závislý od pandemickej situácie. „Akonáhle začnú turnaje opäť prebiehať, naši spomínaní dvaja najlepší hráči sa ich určite zúčastnia. Chceme, aby na turnajoch aj naďalej reprezentovali Slovensko,“ povedal na záver.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM