Tlačové správy

Fond pre budúcnosť športu: Atlétovi Šimonovi pomôže grant zúčastniť sa pretekov v americkom Utahu!

Fond pre budúcnosť športu podporuje aj jeho kráľovnú – atletiku. Venuje sa jej aj Šimon Wahlandt, ktorý sa prihlásil do tohto populárneho projektu spoločnosti Niké. Aj on nahral parádne video, vďaka ktorému získal grant v hodnote 1 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Fond pre budúcnosť športu:  Atlétovi Šimonovi pomôže grant zúčastniť sa pretekov v americkom Utahu!
Zdroj: Niké

Finančná podpora mu teraz sčasti pomôže pokryť náklady na preteky v americkom Utahu.

Talentovaný športovec sa atletike naplno začal venovať, keď mal 18 rokov. Pred troma rokmi však prešiel na triatlon. Aby dosahoval čo najlepšie výsledky, popri práci trénuje dvojfázovo. Okrem toho neváhal a poslal skvelé video do Fondu pre budúcnosť športu, ktorý pozitívne zhodnotil: „Môj kamarát, tiež atlét, sa zapojil do Fondu a tak ma inšpiroval. Tento projekt sa mi páči práve preto, že podporuje amatérskych športovcov a uľahčuje im športovanie. Šport býva finančne náročný, aj keď ho človek nerobí na top úrovni.

Keď sa Šimon dozvedel potešujúcu správu o grante, neskrýval radosť a hneď aj uviedol, na čo peniaze použije: „Grant sa hodí na štartovné v zahraničí a náklady s tým spojené, čiže letenky a ubytovanie. Rád by som sa kvalifikoval na majstrovstvá sveta v polovičnom Iron Manovi, ktoré sa uskutočnia v americkom Utahu,“ uviedol športovec, ktorý aj na domácej pôde dosahuje výrazné úspechy.

Minulý rok som vyhral majstrovstvá Slovenska v kros duatlone. Umiestnil som sa v top 10 v Slovenskom pohári. V športovej atletike som získal medaily z majstrovstiev Slovenska na 5 000 metrov, v maratóne družstiev, i v polmaratóne.

Nabitý program

Šimon prezradil, čo ho ešte čaká v priebehu tohto roka. „Mali sme preteky, ktoré sa uskutočnili 3. júla. Začína sa to postupne rozbiehať. Hlavná sezóna sa presunula na september. Vtedy toho bude veľa.“

Zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, ktorí majú svoje sny, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM