Kultúra

Filmy zadarmo a pod holým nebom. Na Kuchajde dnes štartuje Letné kino

Tento víkend štartuje premietanie Letné kino na Kuchajde, ktoré je každoročnou súčasťou Kultúrneho leta v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. Diváci si budú môcť pozrieť dvakrát týždenne tie filmy, ktoré si hlasovaním sami vyberú.

Ilustračný obrázok k článku Filmy zadarmo a pod holým nebom. Na Kuchajde dnes štartuje Letné kino
Zdroj: TASR

Premietanie otvorí dnes o 21.30 h v areáli prírodného kúpaliska švédsky film Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol od režiséra Felixa Herngrena.

Kino bude premietať každú stredu a sobotu o 21.30 h, v auguste sa štart posunie na 21.00 h. Vstup je zdarma. O programe rozhodujú návštevníci hlasovaním na Kino.nakuchajde.sk.

Diváci si vždy budú môcť vybrať z trojice ponúkaných filmov, ten s najvyšším počtom hlasov sa bude premietať.

V prvom hlasovaní sa vyberá film, ktorý kino uvedie v stredu 1. júla. V ponuke sú snímky Čo sme komu urobili?, Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil a Všetky cesty vedú do hrobu. Prvé hlasovanie potrvá do 27. júna. Počas leta nebudú chýbať v ponuke ani také snímky ako 50 odtieňov sivej, Teória všetkého, Láska na karí či Nezlomný.

Miestom projekcií je amfiteáter v priestoroch prírodného kúpaliska Kuchajda pri vstupe od OC s kapacitou cca 200 miest. Premietať sa bude na veľkom plátne rozmerov 6×4 m. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie presunie na iný deň.

Prečítajte si tiež: Kino pod holým nebom prinesie do Bratislavy taliansku klasiku už zajtra. Tento rok sa presúva k Dunaju

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM