Kultúra

Festival Viva Musica! ponúkne aj špeciálny nočný koncert na hladine fontány

Pod hlavičkou Yamaha Silent Experience sa predstaví unikátny hudobný nástroj, ktorý v sebe spája vlastnosti dokonalého akustického koncertného krídla s inovatívnymi technológiami.

Ilustračný obrázok k článku Festival Viva Musica! ponúkne aj špeciálny nočný koncert na hladine fontány
Zdroj: TASR

Do programu 15. ročníka Viva Musica! festivalu pribudol ďalší koncert. Osmičku podujatí, ktoré sa konajú počas letných mesiacov v centre hlavného mesta, doplní unikátny nočný koncert na obľúbenom bratislavskom námestí pri nákupnom centre Eurovea.

„Tichý“ koncert

Pôjde o špeciálny nočný silent koncert, ktorý vznikol v spolupráci so spoločnosťou Yamaha Music Europe a uskutoční sa 8. augusta o 21:00 hod. Informovala o tom PR manažérka Barbora Drahovská.

Pod hlavičkou Yamaha Silent Experience sa predstaví unikátny hudobný nástroj, ktorý v sebe spája vlastnosti dokonalého akustického koncertného krídla s inovatívnymi technológiami.

Prostredníctvom bezdrôtových slúchadiel sa tak každý návštevník ocitne vo svojej vlastnej koncertnej sále, na súkromnom koncerte, ktorý si bude môcť vychutnať v neopakovateľnej atmosfére letnej nočnej Bratislavy. Výber toho najlepšieho nielen z klasickej hudby zaznie v podaní slovenského klaviristu Petra Šandora, pričom nevšedný zážitok z koncertu umocní aj umiestnenie koncertného krídla priamo na vodnej hladine fontány.

Hudba na čerstvom vzduchu

V slovenskej premiére sa projekt Yamaha Silent Experience uskutočnil na technologickom festivale IXPO na Tyršovom nábreží v apríli tohto roku.

"Čo môže byť príjemnejšie než vybrať sa na čerstvý vzduch a počúvať koncert, akoby ste sedeli v koncertnej sieni? Príďte sa v auguste presvedčiť na silent koncert na námestí pri Eurovea,“ hovorí Peter Šandor.

8. august / námestie pri Eurovea / 21:00 hod. / vstup na koncert je bezplatný

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM