Rôzne

Fašiangové tradície: V Modre rozvoniava kapustnica, večer bude karneval

Súťaž a fašiangová zábava v maskách sa dnes ráno začala v malokarpatskom mestečku Modra. Celodenné podujatie večer ukončí karneval v maskách v Kultúrnom dome.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangové tradície: V Modre rozvoniava kapustnica, večer bude karneval
Zdroj: TASR

„Preobliecť sa za maškaru, nebáť sa aj v tuhej zime tancovať a spievať na voľnom priestranstve, tomu hovoríme pravý vzťah k tradíciám. Keďže si Modrania tradície vážia a každoročne si ich pripomínajú, radi pripravujeme pre návštevníkov toto podujatie. Oslávime fašiangy, s poslednou muzikou symbolicky pochováme basu a začína sa obdobie veľkonočného pôstu,“ priblížil riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Modre Miroslav Holzmann.

Mesto, Mestské kultúrne stredisko a vinársky spolok Vincúr pripravili aj v tomto roku tradičné zimné podujatie Fašiangy v Modre 2015. Hlavnými lákadlami sú 11. ročník obľúbenej súťaže vo varení kapustnice v 50-litrových kotloch a večerná fašiangová zábava v maskách v modranskom Kultúrnom dome.

Sprievodnými podujatiami modranských fašiangov je ochutnávka vín vinárskeho spolku Vincúr vo veľkej sále domu kultúry. K fašiangovým slávnostiam neodmysliteľne patria aj domáce bravčové špeciality z tradičnej modranskej zabíjačky. Celodenné podujatie večer ukončí karneval v maskách v Kultúrnom dome.

Prečítajte si tiež: TOP udalosti víkendu: Valentín pri kvalitnom víne, tradičné fašiangové oslavy aj filmový maratón

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM