Rôzne Správy

Fasáda Grassalkovičovho paláca čaká na opravu. Na výzvu prezidentskej kancelárie nik nereagoval

Grassalkovičov palác je národnou kultúrnou pamiatkou. Predmetom zákazky je sanácia poškodených murív a fasády historického objektu.

Ilustračný obrázok k článku Fasáda Grassalkovičovho paláca čaká na opravu. Na výzvu prezidentskej kancelárie nik nereagoval
6
Galéria

Fasáda bratislavského Grassalkovičovho paláca, ktorý je sídlom prezidenta SR, si bude musieť na svoju opravu ešte počkať. Na výzvu prezidentskej kancelárie totiž v stanovenom termíne neprišla žiadna ponuka.

Fasáda aj osvetlenie

Hodnota stavebných prác mohla podľa vestníka verejného obstarávania dosiahnuť 466-tisíc eur bez DPH, pričom rozhodujúcim kritériom mala byť práve cena.

Grassalkovičov palác je národnou kultúrnou pamiatkou. Predmetom zákazky je sanácia poškodených murív a fasády historického objektu. Obálky s ponukami sa mali otvárať ešte 5. februára. Kancelária však konštatuje, že nedostala žiadnu.

Prezidentský palác zároveň za 488-tisíc eur bez DPH hľadá zhotoviteľa nového nočného osvetlenia paláca, čo súvisí práve s plánovanou obnovou fasády. Nové stále exteriérové osvetlenie má umožniť dôstojne dotvoriť a zvýrazniť večerný obraz a vnímanie objektu a súčasne flexibilne meniť svetelnú atmosféru. Trvalo svietiace osvetlenie objektu má mať viac slávnostný charakter ako dramatický.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM