Aktualizované Rôzne Správy

Farmárske výrobky už len v hypermarkete? Hygienici obmedzili predaj v ďalšej bratislavskej tržnici

V Starom Meste je od minulého týždňa zatvorené trhovisko na Žilinskej aj Poľnej ulici. Teraz musia čeliť podobnej situácii aj predajcovia z obľúbenej farmárskej tržnice.

Ilustračný obrázok k článku Farmárske výrobky už len v hypermarkete? Hygienici obmedzili predaj v ďalšej bratislavskej tržnici
Zdroj: facebook.com/Fresh Market - farmárska tržnica

Po tom, ako sa museli zbaliť trhovníci na Žilinskej a Poľnej ulici, sa zatvárajú aj stánky v ďalšej tržnici. Tentoraz si hygienici posvietili na Fresh Market. Ten však našiel šalamúnske riešenie.

Prázdne pulty

„Z nariadenia hygieny sme museli dať vypratať všetkých našich/vašich trhovníkov. Nesmierne nás mrzí situácia, kedy čerstvé ovocie a zelenina nesmie byť predávané na pultoch a trhových stoloch. Cítime nespravodlivosť, keďže čerstvá zelenina a ovocie sú zdrojom potrebných vitamínov a ich predaj je na druhej strane zdrojom príjmov našich trhovníkov,“ upozornil v pondelok (15. 3.) Fresh Market na sociálnej sieti.

Dnes (16. 3.) sa však tržnica pochválila tým, že našla riešenie. Je ním jednoduché premiestnenie predajcov do prevádzok so „stenami“.

„Predaj a ponuka ovocia a zeleniny opäť obnovená. Našich zeleninárov a ovocinárov sme presunuli do našich voľných prevádzok. Včera celý deň pracovali na tom, aby mohli ponúknuť čerstvé vitamíny. Nájdete ich umiestnených v prevádzkach na prízemí prakticky v každej uličke,“ uvádza Fresh Market.

Je zarážajúce, že v časoch, keď sa ľudia húfom rútia do hypermarketov, je predaj pri stánkoch na veľkej ploche tržnice zakázaný. Zaiste to nezostane bez následkov a bude to mať katastrofálny dopad na malých lokálnych pestovateľov a predajcov. Naopak, veľké zahraničné reťazce si môžu mädliť ruky a tešiť sa náporu zákazníkov.

Hygienici sú neoblomní

Bratislava24 oslovila Regionálny úrad verejného zdravotníctva a dostala odpoveď, z ktorej vyplýva, že trhoviská a tržnice majú byť podľa aktuálne platnej vyhlášky zatvorené. „Vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR č. 98 sa uzatvárajú maloobchodné prevádzky a prevádzky poskytujúce služby. Zároveň sú v nej uvedené prevádzky a služby, na ktoré sa tento zákaz nevzťahuje. Medzi takýmito výnimkami nie sú uvedené tržnice a trhoviská,“ informovala nás hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová.

Všetky takéto prevádzky teda podľa jej slov musia byť podľa platnej vyhlášky zatvorené. „Zákaz sa podľa vyhlášky nevzťahuje na predajne potravín a na prevádzky verejného stravovania vydávajúce pokrmy a nápoje zabalené na odber so sebou alebo prostredníctvom donáškovej služby. Ambulantný predaj potravín, pokrmov a nápojov, stánkový predaj nie je podľa §1 vyhlášky ÚVZ SR č.98 povolený, preto je zakázaný,“ dodala Nosálová.

Mohlo by vás zaujímať

Milí naši verní zákazníci, z nariadenia hygieny sme dnes museli dať vypratať všetkých našich/vašich trhovníkov....

Posted by Fresh Market - farmárska tržnica on Monday, March 15, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM