Kultúra Samospráva

Farmárske trhy po prvýkrát aj v Ružinove. Čakajú na vás chutné dobroty

Už túto sobotu sa budú v Ružinove konať farmárske trhy, ktoré ponúknu mnoho tradičných slovenských výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku Farmárske trhy po prvýkrát aj v Ružinove. Čakajú na vás chutné dobroty
7
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci tradičných slovenských potravín si od soboty prídu na svoje. Pred Domom kultúry Ružinov sa budú každé dva týždne konať farmárske trhy.

„S nápadom farmárskych trhov v našej mestskej časti sa na mňa obrátila aktívna Ružinovčanka. Mne sa tento nápad hneď zapáčil, lebo ide o podporu našich slovenských farmárov a výrobcov. Teší ma, že už túto sobotu sa v Ružinove začne nová tradícia a verím, že si každý návštevník nájde tú svoju obľúbenú pochúťku,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Čo všetko bude v ponuke

Na sobotňajších farmárskych trhoch si môžete nakúpiť výrobky z rôznych kútov Slovenska. Nebude chýbať kváskový chleba z Jahodnej, ktorý vydrží aj štyri dni čerstvý, slovenský koláč „štedrák“, ktorý má poschodia z maku, orechov, lekváru a tvarohu, ale ani zdravá bryndza, ovčí syr a iné mliečne výrobky zo Zázrivej. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny či víno z Modry – dokonca aj ríbezľové či jahodové.

Na svoje si prídu aj milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít, tešiť sa môžete na kvalitné klobásy, jaternice, huspeninu či oškvarky.

Lákadlom budú aj moravské frgále od výrobcov z Rožňovy pod Radhoštem. Okrem toho bude na farmárskych trhoch aj stánok so sezónnou zeleninou, medom od včelára, slovenským makom a mnohými ďalšími tradičnými produktmi.

Farmárske trhy pripravila mestská časť Ružinov v spolupráci so spoločnosťou Farmárske trhy, s. r. o. a spoločnosťou Cultus Ružinov, a. s. Opakovať sa budú pred Domom kultúry Ružinov každú druhú sobotu od 18. marca 2017.

Trhy začínajú o 8:00 hod. a potrvajú do 14:00 hod.

Ilustračný obrázok

Farmárske trhy v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM