Alexandra Húsková Rôzne

Falošného revízora v bratislavskom autobuse prichytili skutoční revízori

Simulovanie situácie zo známeho filmu "Vrchní prchni" sa nevydarila falošnému revízorovi v Bratislave. Skutoční revízori totiž pri svojej bežnej kontrole v jednom z autobusov, zbadali cestujúcich v konflikte s falošným revízorom. Cestujúci sa ohradzovali voči spôsobu vykonávania kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Falošného revízora v bratislavskom autobuse prichytili skutoční revízori
Zdroj: Dnes24.sk

„Revízori vykonávali kontrolu v jednom z autobusov v poobedňajších hodinách, pričom zaregistrovali muža, ktorý kontroloval nemecky hovoriaceho cestujúceho a taktiež rozhorčenú cestujúcu. Tá mala výhrady voči jeho spôsobu vykonávania kontroly,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová

Revízor z DPB si všimol konfliktnú situáciu, pristúpil k dotyčnému a opýtal sa ho, aké má oprávnenie na kontrolu cestovných lístkov. Tento muž mu ukázal kartu súkromnej spoločnosti a tvrdil, že je revízor.

Po zjavnom klamstve revízori vyhodnotili situáciu a SBS služba falošného revízora zadržala. V zmysle interných predpisov bol privolaný dispečing a polícia.

Dispečing spísal na mieste udalosti podrobný zápis a polícia falošného revízora zadržala a predviedla na výsluch.

„Vyzývame všetkých cestujúcich, aby sa nedali oklamať takýmito osobami. Všetci revízori Dopravného podniku Bratislava sú riadne označení odznakmi na viditeľnom mieste,“ vyjadrila sa Volfová.

Dopravný podnik upozorňuje, že každý revízor má preukaz na výkon kontroly cestovných lístkov, ktorým je povinný preukázať sa na požiadanie cestujúceho.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM