Aktualizované Michaela Katonová Správy

Exprezidenta Michala Kováča hospitalizovali v nemocnici, je mimo ohrozenia života

Bývalého prezidenta Michala Kováča previezla záchranka do jednej z bratislavských nemocníc. Jeho stav je podľa aktuálnych informácií stabilizovaný. Minulý rok oslávil 85 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Exprezidenta Michala Kováča hospitalizovali v nemocnici, je mimo ohrozenia života
Zdroj: TASR

Prvého prezidenta samostatnej republiky (v r. 1993–1998) Michala Kováča museli dnes pre zhoršenie zdravotného stavu previesť do nemocnice v bratislavskom Ružinove.

Podľa aktuálnych informácií je Michal Kováč mimo ohrozenia života. Krátko po jeho hospitalizácii to pre médiá uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

„Pacient je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života,“ informovala Stano Maťašovská. Kováč naďalej zostáva v nemocnici. UNB sa k príčine jeho hospitalizácie nevyjadrila. „Bližšie sa k jeho zdravotnému stavu nebudeme vyjadrovať, rešpektujeme prianie rodiny,“ doplnila hovorkyňa.

Michal Kováč bol 15. februára 1993 zvolený vtedajším parlamentom a 2. marca 1993 inaugurovaný do úradu prezidenta Slovenskej republiky. Funkčné obdobie mu skončilo 2. marca 1998, keď odovzdal právomoci vláde.

Ďalším inaugurovaným prezidentom bol po viac než roku Rudolf Schuster, zvolený priamou voľbou. V roku 2000 Michalovi Kováčovi udelil práve Rudolf Schuster štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy. Vlani v auguste oslávil Kováč 85 rokov.

Prečítajte si tiež: Prezident Andrej Kiska na návšteve Magistrátu: Bratislava by mala byť mestom s víziou

Zdroj: TASR /Dnes24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM