Ľuba Lesná Rôzne

Exkluzívne video: Biskup Haľko sa modlil s čínskymi katolíkmi

Boli sme pri tom. Na záver akcie Kapitulské dvory sa biskup Jozef Haľko modlil s čínskymi katolíkmi pred Katedrálou sv.Martina. Tí boli nesmierne povďační, že sa osobne stretli s katolíckym biskupom a nevedeli sa s ním rozlúčiť.

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívne video: Biskup Haľko sa modlil s čínskymi katolíkmi
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Katolíci z ďalekého Šanghaja neváhali, pokľakli pred biskupom a žiadali ho s nehraným pátosom o požehnanie. Vyzerali, že po prvý raz v svojom živote stretli vysokého funkcionára katolíckej cirkvi.Dojatý bol aj samotný biskup Haľko. Spýtali sme sa ho preto, ako sa on na celú udalosť pozerá.

„Išlo o improvizovanu okamžitú komunikáciu, ako ste to sami videli,“ odpovedal biskup pre náš portál. „Bolo to milé prekvapenie s pocitom, že posolstvo Ježiša Krista je naozaj univerzálne a rozšíremé pocelom svete“, dodal biskup.

Katolíkov v čínskom Šanghaji spomenul v máji tohto roku aj pápež počas generálnej audiencie na Námestí sv.Petra vo Vatikáne.

Biskup na záver nášho exkluzívneho rozhovoru zdôraznil: „Čínskych katolíkov nemôžeme vnímať inak, ako členov veľkej rodiny veriacich v Krista, našich bratov a sestry zo vzdialenej krajiny.“

O dojímavej scéne sme vás už informovali, tentoraz prinášame o nej aj video záznam.

Biskup Haľko a čínski katolíci
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM