Tlačové správy

Exkluzívna návšteva vinárskej špičky už o pár dní v Bratislave

Jeho vína v súčasnosti nájdete v prestížnych michelinských reštauráciách v zahraničí, no taktiež v známych winebaroch či v reštauráciách po celej Českej republike.

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívna návšteva vinárskej špičky už o pár dní v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: Selavi

Reč je o mladom, no za to skúsenom vinárovi Romanovi Fabigovi, ktorému rozhodne nechýba kreativita, odvaha v experiment či šťastena, ktorá mu do vienka nadelila okrem charizmy hlavne talent v oblasti vína. Už o pár dní zavíta do bratislavskej reštaurácie a vínotéky Selaví a spoločne so všetkými milovníkmi vína predstaví svoje portfólio, znamenitý wine pairing, no predovšetkým odštartuje oslavu Medzinárodného dňa Sauvignonu Blanc.

Z nočného života v Bordeaux, cestoval Sauvignon Blanc po celom svete vrátane Nového Zélandu a našiel ďalšieho šampióna, ktorý ho hrdo vyrába na Morave. Do priestorov novootvorenej Reštaurácie a vínotéky Selaví v Bratislave už o pár dní, zavíta skúsený vinár Roman Fabig, ktorého v Čechách pasujú aj do roly moravského kráľa Sauvignonov.

Náhoda? Nie tak úplne. Svoje portfólio totiž orientuje práve na túto odrodu a jeho „skromný“ pseudonym, ktorým ho označujú ľudia či médiá vyjadruje všetky jeho kvalitatívne úspechy, poctivo nadobudnuté od roka 2011, kedy si založil svoje vlastné vinárstvo.

Už 3. mája o 18.00 sa môžete o ňom dozvedieť viac a zároveň s ním osláviť Medzinárodný deň Sauvignonu Blanc – „International Sauvignon Blanc Day“.

Sauvignon Blanc, vášeň, chute

V tématický večer nebude chýbať ani degustačné menu s wine pairingom, v ktorom každý chod bude mať vlastný príbeh napísaný rukopisom českého šéfkuchára Selaví Jirku Zajíčka a jeho tímu. A keďže obaja páni milujú gastronómiu, ich spolupráca vznikla spontánne a zapadla do seba doslova ako puzzle.

Keď počas mojej návštevy Selaví prišiel od chalanov nápad urobiť jarné degustačné menu v podaní Jirku a mojich Sauvignonov, srdce mi zajasalo! Viete, víno je tu prevažne kvôli tomu, aby dopĺňalo jedlo. Keď sa všetko podarí a kombinácie do seba harmonicky zapadnú, vznikne z toho úžasný zážitok a práve o tom to celé je,“ vysvetľuje známy moravský vinár.

Keď vášeň prerastie v chute

Gastronomický zážitok bude mať v prvý májový piatok, pevne v rukách šéfkuchár Selaví Jirka Zajíček, ktorý si pre vás pripravil jarné, 5-chodové degustačné menu vyskladané zo sezónnych surovín. A keďže aj Romanovou vášňou je gastronómia a výrobu vín špeciálne orientuje pre tento segment, wine pairing prebehne pod jeho taktovkou.

Obaja páni budú mať v rukách subjektívne karty, ktoré počas večera spoja v jeden harmonický celok. „Prvýkrát budem mať možnosť stráviť príjemný čas pri degustačnej večeri v Bratislave, ku všetkému na Medzinárodný deň Sauvignonu. Čo viac si priať,“ dodáva Fabig. Počas večera ochutnáte vína odrody Sauvignon Blanc, ročník 2017 z rozličných viničných tratí (Růženy, Stará hora, Na výsluní, Sahara), no taktiež ikonickú radu BIG, ktorá je vlajkovou loďou vinárstva FABIG.

Vstupenky na tento večer si môžete zakúpiť priamo vo vínotéke Selaví na Klobučníckej ulici 4 v Bratislave alebo online. Cena jednej vstupenky je 60 €.

Nemecké korene vs vinárstvo na Morave

Kým desiatky vinárov kráčajú jedným smerom, Roman vybočuje z rádov – architektúra a dizajn vinárstva s modernými prvkami minimalizmu, do detailov premyslená filozofia, vyhranené portfólio odrôd, inovatívne etikety, na ktorých okrem mena FABIG, odrody a ročníka nájdete len klbko zamotaného povrázku. Fabig z moravských Hustopečí je jednoducho dôkazom toho, že tvrdá drina, zahraničné stáže sa vyplatia, hoci mnohí si myslia, že vinársky obor je ľahkým chlebíkom. Nie tak úplne…

Oslávte Medzinárodný #SauvBlancDay s kráľom moravských Sauvignonov
5
Galéria
Zdroj: Selavi

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Selavi
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM