Eva Antošová Rôzne

Eva Antošová: Bruselské zákazy nám strpčujú život!

Pomaly si zvykáme (a to nie je dobré) na rôzne nariadenia, opatrenia, usmernenia prichádzajúce z EÚ, ktoré nám podľa bruselských úradníkov majú zabezpečiť šťastnejší a bezpečnejší život

Skutočné problémy členských štátov EÚ, ktoré sú čoraz vypuklejšie sa radšej v luxusných bruselských kanceláriách ututlávajú a prekrývajú ,,akože pomocou“, pri ktorej zostáva zdravému človeku rozum stáť.

Niekedy sú legislatívne opatrenia EÚ až smiešne, ale je to len smiech cez slzy, pretože každý jeden nezmysel nás oberá o peniaze, miesto na trhu, motiváciu… Na vymyslenie príkazov typu, ako musia byť v práci obuté kaderníčky, že nesmú mať topánky na podpätkoch a protišmykovú podrážku, sa bruselskí úradníci museli skutočne veľmi narobiť… Zákaz vysávačov s vyšším príkonom je síce odôvodnený šetrením elektrickej energie, ale potom mali prikázať aj zníženie cien za slabšie vysávače!

Veľkoryso vyzerá opatrenie EÚ, ktoré hovorí, že v prípade, keď čerpáte dovolenku a ochoriete, máte nárok na mimoriadnu dovolenku. V súčasnosti, keď naši ľudia chodia do práce radšej chorí a to len preto, aby si zachránili ako sumu na výplatnej páske, je nám takéto nariadenie úplne nanič. . Nedávno pobúrila našich občanov správa – a obávam sa, že nebude poslednou – ktorá zakazuje uvádzanie hojivých a liečivých účinkov na obaloch výrobkov vrátane našich obľúbených bylinkových čajov. V preklade to znamená, že ak vaše dieťa zabolí bruško, buď : a) budete utekať k lekárovi, kde v plnej čakárni dostanete obaja virózu, b) opýtate sa starej mamy, c) hľadáte na internete a nakoniec pôjdete aj tak kúpiť kamilkový čaj. Na jeho obale však už nenájdete, že pomáha proti nadúvaniu a má uvoľňujúce účinky, a to preto, lebo takto si to vymysleli európski úradníci. Starší ľudia to budú mať ešte komplikovanejšie, budú sa totiž musieť spoľahnúť na svoju dobrú pamäť alebo susedkinu dobrú radu. Demotivačne pôsobí táto správa aj na našich producentov čajov, ktorých nemáme až tak veľa, pretože okrem vyhodených peňazí na nové obaly, musia čakať na zoznam byliniek, ktoré povolia bruselské inštitúcie a označia ich za liečivé. Chaotická situácia v legislatíve Európskej únie opäť zhorší podnikateľské prostredie na Slovensku a naši producenti budú buď ukrátení, alebo porušia tento nedomyslený predpis, začo zase hrozí pokuta….

Je mi úprimne ľúto tých, ktorí dennodenne s láskou a úctou k našej pôde (zatiaľ našej…) sa príkladne starajú o svoje biofarmy, pestujú bylinky, ošetrujú ich a po prísnej kontrole distribuujú až k nám. Nad takýmto nezmyslom sa nám už dvíha žalúdok. Možno pomôže mätový čaj, ten pravý od našich bylinkárov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM