Tlačové správy

Európsky týždeň športu rozhýbe aj Bratislavu

Už túto sobotu sa vo Wetzlerovom parku pri Paneurópskej vysokej škole v bratislavskom Ružinove koná sprievodné podujatie v rámci Európskeho týždňa športu. #BeActive Night bude zároveň súčasťou Ružinovských hodových slávností.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň športu rozhýbe aj Bratislavu
9
Galéria
Zdroj: Národné športové centrum

Európsky týždeň športu rozhýbe mladých aj starých

Celoeurópska iniciatíva Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity pod názvom Európsky týždeň športu sa koná každoročne od 23. do 30. septembra a motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu  mladých i starých. Už po ôsmy rok sa do nej zapája až 40 krajín Európy a je určená naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Spája jednotlivcov, verejné orgány, školy, športové hnutia, organizácie občianskej spoločnosti a súkromný sektor.

Hlavná športová udalosť celého týždňa

#BeActive Night je už tradične vlajkovou udalosťou podujatia. Svoje brány otvorí v sobotu 24. septembra 2022 o 15:00 a návštevníci sa môžu tešiť na pestrý kultúrny program, ktorý doplnia špičkoví športovci. Na celú akciu s vyvrcholením o 19:00 je vstup zadarmo.

Zdroj: Národné športové centrum

Aktivity pre všetkých

„Máme niečo pre každého, kto má záujem trochu sa rozhýbať,“ predstavuje pestrý program riaditeľ Národného športového centra Vladimír Baluška. V rámci podujatia si na vlastnej koži vyskúša rôzne športy ktokoľvek, kto bude mať záujem, medzi inými aj veslovanie, lukostreľbu či lezenie na stenu. Medzi najväčšie lákadlá patria aj známe osobnosti, z ktorých viaceré sú už tradične tvárami podujatia.

Zvučné mená slovenského športu

O hlavný športový program sa postará priamo Tomi KID Kovács a na rôznych stanovištiach si ľudia budú môcť vyskúšať tiež gymnastiku aj atletiku. Základy karate návštevníkom predvedie športový hosť Adi Gyurík a čoraz populárnejší Nordic walking predstaví Lucia Okoličányová.

Zdroj: Národné športové centrum

Sprievodný program a atraktívni hostia

Zaujímavými menami je nabitý aj sprievodný kultúrny program. Návštevníci sa môžu tešiť na bubnovú show v podaní hudobného zoskupenia Rytmika, akrobatické vystúpenie majstra sveta vo fitness Michala Barbiera či dynamickú tanečnú zostavu Cre Dance Laca Cmoreja. Pestrý program doplnia zaujímavé rozhovory.

Nebude chýbať ani motivácia

Okrem zábavy a športových výkonov verejnosť čakajú aj zaujímavé ceny. „Tešíme sa na každého, kto sa v sobotu príde s nami trochu rozhýbať, či už pri zvuku bubnov alebo jednej pripravených športových disciplín. Všetci, ktorí sa zúčastnia aktivít zároveň budú súťažiť o spomienkové predmety,“ pozýva na podujatie riaditeľ Národného športového centra Vladimír Baluška.

Zdroj: Národné športové centrum

Zúčastniť sa môže každý

Aj keď sa vyvrcholenie Európskeho týždňa športu odohrá už v sobotu, rôzne športové aktivity ďalej pokračujú až do 15. októbra. Organizátori podujatí konajúcich sa medzi 1. septembrom a 15. októbrom sa môžu registrovať na stránke https://www.tyzdensportu.sk/ a záujemcovia, ktorí sa rozhodnú urobiť niečo pre svoje telo aj ducha, nájdu na rovnakej adrese podujatia, ktorých sa môžu zúčastniť.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Národné športové centrum
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM