Nina Táborská Rôzne

Električková trať na Hlavnú stanicu: Opravy by mali byť dokončené podľa plánu už v novembri

Opravné práce na električkovej trati na Hlavnú stanicu pokračujú podľa stanoveného harmonogramu. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava. Momentálne je ukončené celé prípravné štádium, pokračuje sa s ďalšími prácami. Celkovo je oprava rozdelená do troch etáp.

Ilustračný obrázok k článku Električková trať na Hlavnú stanicu: Opravy by mali byť dokončené podľa plánu už v novembri
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Pri počiatočnej fáze opravy električkovej trate sa zisťoval presný rozsah prác. Ten ukázal všetky potrebné postupy prác pri oprave. Vďaka tomu sa začala sa realizovať prvá etapa a neskôr sa prešlo aj k 2. etape. Momentálne prebiehajú všetky tri etapy súbežne. Harmonogram by mal byť dodržaný, informuje DPB.

1. etapa

Opravuje sa obratisko, vonkajší aj stredný koľajový oblúk. Prebieha tiež výmena zakrytovania a v súčasnej dobe sa menia aj koľajnice a opotrebované koľajové konštrukcie. „Pokiaľ bude potrebné, vykonáme aj čiastočnú výmenu uloženia koľajníc“, uvádza Dopravný podnik.

2. etapa

Súbežne prebieha aj oprava úseku od obratiska po zastávku Franza Liszta. V tejto časti boli vymenené poškodené podvaly, skorodované upevňovadlá a tiež časti koľajníc. Na koľajisko bolo dosypané potrebné kamenivo, zrealizovali sa aj úpravy geometrickej polohy koľaje.

3. etapa

Práce od Kýčerského po Čajkovského ulicu sú v súčasnosti v pokročilom štádiu. V úseku dochádza k výmene koľajových pásov, dopĺňa sa kamenivo, realizovala sa úprava geometrickej polohy koľaje. V najbližších dňoch by malo dôjsť k zakrytovaniu opravovaného úseku koľajovej trate.

Všetky opravy budú podľa DPB kompletne zrealizované podľa stanoveného harmonogramu už v novembri 2014.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM