KAW Rôzne

Čo vyrastie na mieste bývalého staveniska pod Starým mostom?

Z obnoveného Starého mosta sa stáva nové bratislavské korzo. Možno ste si aj vy pri prechádzkach všimli oplotenú plochu na petržalskej strane, kde počas rekonštrukcie mosta stáli stavebné stroje. Zisťovali sme, na čo sa bude využívať.

Ilustračný obrázok k článku Čo vyrastie na mieste bývalého staveniska pod Starým mostom?
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Starý most slávnostne otvorili a už tretí týždeň slúži chodcom a cyklistom. Stavebné práce zasiahli aj do okolia tejto vynovenej dominanty Bratislavy. Počas rekonštrukcie boli pri pilieri mosta v blízkosti Mýtneho domčeka na petržalskej strane Dunaja umiestnené stavebné stroje.

Pred týždňom takmer všetky nákladné autá zmizli a cez plot bolo vidieť, že miesto mení svoj charakter. Cez víkend už tam plot nebol a stavenisko sa zmenilo na vyrovnanú štrkom pokrytú plochu. Zaujímalo nás, aká je budúcnosť bývalého trávnika na nábreží.

Hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová nám prezradila, že zatiaľ tam nijaká stavba nepribudne. „Priestor bývalého staveniska sme upravili. Predtým ho pokrývala tráva a burina, teraz zostane zasypaný štrkom, pomocou ktorého sa vyrovnal hrboľatý terén. Zatiaľ mesto neplánuje na tejto ploche nič stavať. Čas ukáže, akú funkciu miesto preberie. Uvidíme podľa potreby,“ upresnila Skokanová.

Pre tých, ktorí sa potešili, že počas väčších akcií na Tyršovom nábreží tu budú môcť zaparkovať, máme zlú správu. „Na odstavenie áut slúži betónová plocha hneď vedľa. Momentálne by sa na tejto ploche parkovať nemalo,“ doplnila Ivana Skokanová.

Čítajte aj: Stanú sa z výklenkov na Starom moste obľúbené miesta nočných žúrok?

plocha pod mostom
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM