Nina Táborská Rôzne

Električka do Petržalky: Uzávierka na Bosákovej potrvá dlhšie, výstavba električkovej trate predsa len mešká

Tento rok sa Petržalčania konečne dočkajú a najväčšia mestská časť bude tak historicky napojená ku sieti bratislavských mestských električkových tratí. Ako pokračujú práce na petržalskej strane?

Ilustračný obrázok k článku Električka do Petržalky: Uzávierka na Bosákovej potrvá dlhšie, výstavba električkovej trate predsa len mešká
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy v Petržalke sa stáva realitou. Na križovatke Jantárova cesta a Bosákova sú položené koľaje, pri Chorvátskom ramene sa už aktuálne môžete prejsť po nových chodníkoch.

Avšak, petržalská električková trať, ktorá súvisí s prvou časťou výstavby na trase Janíkov dvor – Šafárikovo námestie a s výstavbou nového Starého mosta predsa len mešká. Preto, ako informujú Petržalské noviny, musia obyvatelia mestskej časti rátať na križovatke Jantárova cesta – Bosákova v smere na Šustekovu s predĺžením obmedzení, ktoré sa netýkajú len vodičov, ale i chodcov.

Podľa posledného termínu by uzávierka križovatky mala byť predĺžená do 30. júna.

Prácam však momentálne nič nestojí v ceste a denne tak na tomto úseku môžete vidieť pracovníkov i ťažkú techniku pokračovať vo výstavbe a v kladení nových koľají.

Rovnako tak pokračujú aj práce na Starom moste a do 15. decembra tohto roku by mal byť most ako i nová trať úspešne dokončené. V opačnom prípade by mestu hrozila nútená správa, nakoľko by prišlo o peniaze z Európskej únie.

Termín 15. decembra udáva zhotoviteľ v novom, v poradí už treťom harmonograme prác. Predtým sa totiž mali Petržalčania odviesť električkou cez Starý most už v auguste.

Nový Starý most bude slúžiť ako električkám, tak aj cyklistom a chodcom.

Prečítajte si tiež: Práce napredujú: Starý most sa predĺži o ďalších 30 metrov

Výstavba električkovej trate do Petržalky
18
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM