Michaela Katonová Krimi

Dvoch mužov obvinila polícia z krádeže elektroinštalácie

Poverený príslušník Policajného zboru v Pezinku obvinil z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva 19-ročného Tomáša L. a 27-ročného Martina O. z Pezinka. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ilustračný obrázok k článku Dvoch mužov obvinila polícia z krádeže elektroinštalácie
Zdroj: TASR

„Menovaní sa v období od 21.novembra až do 10.decembra 2015, keď boli obmedzení na osobnej slobode, mali dopúšťať krádeží a zároveň poškodzovania priestorov skladov Civilnej ochrany,“ uviedol Szeiff.

Podľa jeho slov mali preskočiť betónové oplotenie objektu, vojsť do jeho vnútorných priestorov a prekonať riadne uzamknuté dvere na viacerých budovách. V nich za pomoci náradia mali vytrhať a odcudziť elektroinštaláciu, zdemolovať a rozbiť elektrické skrine, porozbíjať a porozhadzovať nábytok a na viacerých miestach vytvoriť ohniská.

Získaný materiál mali obvinení odniesť do výkupu zberných surovín. Svojím konaním mali podľa polície spôsobiť celkovú škodu vo výške 4 tisíc eur.

V zmysle Trestného zákona hrozí za uvedené konanie v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM