Správy

Dúhová vlajka so štátnym znakom na Pride? Taraba podal TRESTNÉ oznámenie!

Tarabovi došla trpezlivosť. Pre dúhovú vlajku so slovenským znakom podal trestné oznámenie! Čo na to organizátori Prideu?

Ilustračný obrázok k článku Dúhová vlajka so štátnym znakom na Pride? Taraba podal TRESTNÉ oznámenie!
17
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , Facebook.com/Tomáš Taraba

Počas uplynulej soboty sa v Bratislave konal Dúhový Pride. Nad hlavami 10-tisíc účastníkov pochodu viali stovky dúhových vlajok. Niektoré z nich sa však stali tŕňom v oku viacerým Slovákom. Obsahovali totiž štátny znak.

Hovorí o hanobení štátnej zástavy

„Dostávam videá, kde na Námestí slobody v Bratislave veje takáto zástava. Ak toto nie je hanobenie štátnej zástavy, tak potom tým hanobením nie je asi nič. Hneď zajtra podám trestné oznámenie, aby orgány činné v trestnom konaní začali konať,“ napísal ešte v nedeľu minister životného prostredia Tomáš Taraba, ktorý aj pridal video danej vlajky.

Taraba avizoval, že v septembri plánujú predložiť nový zákon o štátnych symboloch. „Ak toleruje mesto vyvesiť na jednom z hlavných námestí hanobenie slovenskej zástavy, nič mu nie je sväté . O to väčšmi si treba spomenúť, ako pred rokom nám a Matici slovenskej, chcel progresívny magistrát brániť vyviesť slovenskú zástavu na hrad Devín. Práve preto je najvyšší čas strategické kultúrne pamiatky zobrať naspäť do vlastníctva Slovenskej republiky, kým ich progresívne vedenie mesta nenechá zneuctiť rovnako,“ dodal minister.

Podal trestné oznámenie

V pondelok (22. júla) potom Taraba pridal príspevok, v ktorom svoje predošlé slová potvrdil. „Dnes som podal trestné oznámenie za hanobenie štátnych symbolov na generálnej prokuratúre,“ uviedol Tomáš Taraba.

Čo na to organizátori?

Na vzniknutú situáciu prostredníctvom Facebooku reagovali aj organizátori akcie Dúhový Pride. „Slovensko je aj naše! LGBTI+ ľudia na Slovensku vždy boli, sú a aj budú. Narodili sa tu, vyrastali tu, pracujú tu a majú tu rodiny. Sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej spoločnosti, kultúry a národa a prispievajú k bohatstvu a rozmanitosti našej krajiny,“ uviedli.

Podľa organizátorov Prideu sú aj LGBTI+ ľudia vlastenci, hrdí na svoju slovenskú identitu a „šíria dobré meno Slovenska doma aj v zahraničí. Slovenská dúhová vlajka prepája hrdosť na našu krajinu aj na našu komunitu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Facebook
Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Monday, July 22, 2024

Slovensko je aj naše! LGBTI+ ľudia na Slovensku vždy boli, sú a aj budú. Narodili sa tu, vyrastali tu, pracujú tu a...

Posted by Duhovy PRIDE Bratislava on Monday, July 22, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM