KAW Rôzne Správy

Dúbravsko-Karloveská radiála: Začnú sa práce na dlhom úseku od Tunela po Molecovu

Od soboty 2. mája bude v spomínanom úseku úplne vylúčená električková doprava. Medzi Karlovou Vsou a Dúbravkou bude premávať náhradná autobusová doprava.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravsko-Karloveská radiála:  Začnú sa práce na dlhom úseku od Tunela po Molecovu
21
Galéria
Zdroj: TASR

Už o pár dní odštartujú práce na poslednej etape modernizácie Dúbravsko-Karloveskej radiály. Na rade je dlhý a komplikovaný úsek trate od Tunela po Molecovu.

Zmeny v MHD

Od soboty 2. mája bude v spomínanom úseku kompletne vylúčená električková doprava. Spojenie do Karlovej Vsi a Dúbravky bude riešené náhradnou autobusovou dopravou. Informoval o tom bratislavský dopravný podnik na sociálnej sieti. Obmedzenia by mali trvať do septembra tohto roka, kedy bude Dúbravsko-Karloveská radiála kompletne zmodernizovaná.

Prevádzka MHD bude, samozrejme, obmedzená. „Zmeny v prevádzke MHD sa dotknú električiek číslo 4 a 9, resp. zavedenia náhradnej dopravy. Prestupný bod na náhradnú autobusovú dopravu v smere do Karlovej Vsi a Dúbravky bude na Námestí Ľudovíta Štúra a na Šafárikovom námestí, kde bude možné využiť mimoriadne zariadené autobusové zastávky,“ informuje dopravný podnik.

Linka číslo 4 v smere zo Zlatých pieskov resp. ŽST Nové Mesto bude skrátená po okruh Kamenné námestie – SND – Nám. Ľ. Štúra – Šafárikovo nám. – Kamenné nám – smer Nové Mesto.

Linka číslo 9 v smere z Ružinova bude z Námestia SNP pokračovať k SND – Nám. Ľ. Štúra – Šafárikovo nám. – Námestie SNP – smer Ružinov.

Spojenie s Dlhými dielmi zabezpečí náhradná autobusová linka X33 od Nového SND cez Molecovu na Kuklovskú.

Náhradná autobusová linka číslo X5 nahradí električkovú dopravu v smere do Dúbravky od Nového SND cez Molecovu až do Dúbravky – Pri kríži.

Linka 32 bude mať posilnený interval na 7,5 minúty v rannej špičke a 15 minút od dopoludnia do večera.

Linky 33 a 133 budú nahradené linkou X33.

Náhradné autobusové linky X5 a X33 budú medzi centrom mesta a Molecovou premávať s celodenným kombinovaným intervalom , 3–4 minúty

Linka X5 medzi Molecovou a Dúbravkou a linka X33 medzi Molecovou a Dlhými dielmi budú od Molecovej pokračovať so 7,5 minútovým intervalom.

Pozor aj na premiestnenie autobusovej zastávky „Molecova“ na Karloveskej ul. Pre linky 139, X5 a N34 bude premiestnená: v smere Jurigovo námestie za križovatku Molecova – Karloveská, čo je približne 150 metrov za pôvodnú polohu (za čerpaciu stanicu Shell) a v smere Botanická záhrada pred križovatku Molecova – Karloveská pred križovatku – v priestore odbočovacieho jazdného pruhu na Dlhé diely, približne 100 m pred stálu polohu.

Autobusová zastávka „Molecova“ na Molecovej ul. pre linky 32, x33 a N33 v smere Botanická záhrada bude premiestnená pred križovaku Molecova – Karloveská.

Do mesta radšej cez Harmincovu

Automobilová doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu v úseku od tunela po Molecovu v smere do Karlovej Vsi, a v smere do centra mesta v úseku za mostom Lafranconi po River park. Pre rekonštrukcii trate bude na Karloveskej vylúčené ľavé odbočenie z mesta na Molecovu smerom na Dlhé diely. Automobily aj autobus X33 budú električkovú trať prechádzať na úrovni bývalej zastávky Jurigovo námestie, vrátia sa naspäť ku križovatke na Molecovej a na Dlhé diely budú pokračovať pravým odbočením.

Vzhľadom na dopravné obmedzenia, ktoré od soboty vzniknú na nábreží a pri križovatke Karloveská a Molecova, bude lepšie, ak sa vodiči z Dúbravky vyhnú Karloveskej ulici a do mesta pôjdu cez ulice Harmincova a Janka Alexyho.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM