Rôzne

Dúbravské deti budú s Pátračom Tinom objavovať veže Bratislavy

Už 7. rok sa uskutoční Pátrač Tino párty, na ktorej budú okrem iného odmenené deti, ktoré sa zapojili do sprievodnej obrázkovej súťaže “Bratislavský hrad očami detí”.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravské deti budú s Pátračom Tinom objavovať veže Bratislavy
4
Galéria
Zdroj: OZ Pátrač Tino

V nedeľu 22. septembra sa v Centre rodiny v Dúbravke v rámci Dňa otvorených dverí uskutoční Pátrač Tino párty, na ktorej sa bude krstiť nová pátračská brožúrka. Bratislava24.sk informovala Kristína Lipovská z OZ Pátrač Tino.

Pátrač Tino párty

Občianske združenie Pátrač Tino predstaví svoje najnovšie “dieťa” – brožúrku “Pátrač Tino spoznáva veže Bratislavy”. „Každým rokom sa nám do pátrania zapája viac a viac detí, čo nás nesmierne teší,” hovorí Danka Poliačková, organizátorka celého projektu a predsedníčka občianskeho združenia Pátrač Tino. Už 7. rok sa uskutoční septembrová Pátrač Tino párty, na ktorej budú okrem iného odmenené deti, ktoré sa zapojili do sprievodnej obrázkovej súťaže “Bratislavský hrad očami detí”.

Z 230 diel vybrala odborná porota tie najzaujímavejšie; všetky detské práce však budú sprístupnené širokej verejnosti v priestoroch Centra rodiny na Bazovského 6 od 16. 9. do 27. 9. Na Pátrač Tino párty bude predstavená nová brožúrka “Pátrač Tino spoznáva veže Bratislavy”. Pre všetkých účastníkov sú pripravené pátračské hry, súťaže, tombola a aj Tino-torta.

„Pátrač Tino spoznáva …“ je zábavno-vzdelávacia hra pre deti vo veku 5 – 10 rokov, do ktorej sa doteraz zapojilo viac než 3-tisíc detí z Bratislavy. Cieľom projektu je zvyšovanie povedomia o významných alebo zaujímavých miestach, neformálne vzdelávanie, vytváranie vzťahu k vlastnej kultúre a tradíciám.

Deti majú k dispozícii pútavú brožúrku, v ktorej sú navštevované miesta popísané spolu s pripravenými úlohami. Úlohy sú veľmi jednoduché, avšak správnu odpoveď deti zistia, až keď dané miesto skutočne navštívia. A na záver im zaslúženú odmenu odovzdá Pátrač Tino osobne.

Deti budú s Pátračom Tinom objavovať veže Bratislavy
4
Galéria
Zdroj: OZ Pátrač Tino

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM