Správy Samospráva

Dúbravka robí poriadok v parkovaní. Na uliciach pribudne viac parkovacích miest

Problém s parkovaním sa nepochybne týka aj bratislavskej Dúbravky. Miestna samospráva však našla riešenie, ako situáciu o niečo zlepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka robí poriadok v parkovaní. Na uliciach pribudne viac parkovacích miest
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Zjednodušiť, zjednotiť, odbremeniť šoférov od maľovania čiar a urobiť poriadok. S takým cieľom začala bratislavská mestská časť Dúbravka s reorganizáciou parkovísk na celom svojom území. Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia mestskej časti.

„Vymaľovaním voľných miest a premaľovaním vyhradených parkovacích miest zvýšime kapacitu o niekoľko desiatok miest na parkovanie,“ hovorí vicestarosta mestskej časti Ľuboš Krajčír, ktorý sa venuje problematike parkovania v Dúbravke.

Vzniknú desiatky nových miest na parkovanie

Všetky miesta budú teraz namaľované podľa normy. V minulosti si Dúbravčania totiž maľovali a vyznačovali miesta sami, čím vznikali nepresnosti. Často bolo vyhradené parkovacie miesto namaľované inak, než určovalo ich povolenie a norma (12 metrov štvorcových).

V súvislosti s novým maľovaním a vyznačovaním parkovacích miest musela firma najskôr zrušiť predchádzajúce značenie a aj v súvislosti s farbou asfaltu použila sivé čiary. Potom v zmysle normy vyznačí parkovacie miesta bielou farbou. „Vyhradené parkovacie miesta boli historicky rozmiestnené po parkoviskách chaoticky, po novom sú združené vedľa seba tak, aby bolo prehľadné, kde sú vyhradené miesta a kde voľné,“ dodal vicestarosta Krajčír.

Výsledkom tejto aktivity pribudne v Dúbravke niekoľko desiatok parkovacích miest, sprehľadní sa parkovanie a zredukuje počet tabúľ, ktoré označovali vyhradené parkovacie miesta. Aktivita je tiež prípravou na riešenie a zavedenie rezidenčnej parkovacej politiky v budúcnosti.

Nové parkovacie plochy v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM