Samospráva

Dúbravka robí poriadok v parkovaní. Autá chce dostať z chodníkov

Problém, kde zaparkovať, neobchádza ani Dúbravku. Áut, nových domov i obyvateľov pribúda. Mestská časť chce situáciu riešiť vybudovaním nových parkovacích plôch.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka robí poriadok v parkovaní. Autá chce dostať z chodníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Dúbravka začala už vlani s pasportizáciou vyhradených parkovacích miest, kde prišlo ku kontrole a evidencii miest. Tento rok odborní zamestnanci vyrazili do terénu a začali riešiť možnosti, kde vytvoriť nové parkovacie miesta tak, aby nemusela ustúpiť zeleň.

Vzniknúť má vyše 200 parkovacích miest

Nové parkovacie miesta plánuje mestská časť vytvárať na etapy, dokopy ich má byť vyše dvesto. „V prvej etape vznikne sto nových parkovacích miest,“ približuje vicestarosta Ľuboš Krajčír, ktorý sa venuje problematike parkovania v mestskej časti.

Miesta vzniknú podľa vicestarostu v najproblema­tickejších lokalitách – na ulici Alexyho, Bošániho, kde sa bude riešiť aj problematická zákruta, ktorá kvôli neprehľadnosti dlhodobo trápi občanov a najmä vodičov. Ďalšími vybranými lokalitami sú ulice – Nejedlého, Považanova a Ožvoldíkova.

Chcú hlavne odbremeniť chodníky

Na všetkých miestach sa na vybudovanie parkovacích miest použijú zatrávňovacie tvárnice, ktoré sú pre prostredie prijateľnejšie než betónové plochy.

„Cieľom vytvárania miest je v čo najvyššej možnej miere odbremeniť chodníky pre peších a cyklistov,“ dodal Krajčir. Prvá etapa prác na vytváranie nových parkovacích miest štartuje už v septembri, mestská časť na to vyčlenila v rozpočte 100-tisíc eur.

Čítajte aj: Domácim sa od jesene ujde viac parkovacích miest

Ilustračný obrázok

Parkovanie v Bratislave
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM