Kultúra

Dúbravka privíta máj spevom a tancom

Máje, pôvodne mladé stromčeky, sa stavali ako znak lásky a vernosti už v 15. storočí a boli symbolom vážneho záujmu o dievča.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka privíta máj spevom a tancom
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Mestská časť Bratislava Dúbravka svoj máj už tradične postaví pred Domom kultúry Dúbravka. "Nechce tak však vyjadriť lásku k jednej žene, ale celej Dúbravke,“ predstavuje zámer starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Folklór aj umenie

Stavanie mája odštartuje v utorok 30. apríla o 16:00 hod.. Tancom a hudbou sa predvedú Detský folklórny súbor Klnka a folklórny súbor Živel, pripochodujú aj Mažoretky ALBA z Dúbravky. V prípade nepriaznivého počasia máj postavia bez kultúrneho programu.

Májové tanečno-hudobné stretnutie pokračuje v Dúbravke aj stretnutím výtvarným. O 17:00 hod. sa začne v Dome kultúry Dúbravka vernisáž výstavy tvorcu Land Artu Jaroslava Beliša. Do mestskej časti zavíta charizmatická Miriam Kaiser, skladateľka, speváčka a huslistka, ktorá svoj nový album Tanec strún predstavila na jeseň spolu s českou hudobníčkou a speváčkou Ivou Bittovou. Pozvanie prijal aj hudobník Peter Javorský vystupujúci pod menom Javor Divotvor.

utorok / DK Dúbravka / od 16:00 hod. / vstup na podujatie je voľný

Stavanie mája v Dúbravke
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM