Samospráva

Dúbravka bude mať novú pešiu zónu

Autá jazdiace po chodníku, okolo deti behajúce na detské ihrisko, seniori smerujúci k lekárovi. Realita okolia zdravotného strediska na Saratovskej v bratislavskej Dúbravke. Na nebezpečenstvo upozorňovali najmä mamičky z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka bude mať novú pešiu zónu
Zdroj: Dnes24.sk

Dostať autá z chodníka, kam síce nepatria, bol však boj, ktorý trval dlho. Za jednu zo svojich priorít si to zobral miestny poslanec a dobrovoľník Tomáš Husár.

„Úprimne poviem, že na začiatku som si myslel, že proces odstránenia áut z tohto chodníka bude jednoduchší,“ priznal poslanec. Problémy boli podľa neho dva.

Prvým boli pololegálne vyznačené parkovacie miesta pre lekárov v minulosti, a to aj napriek tomu, že Mestská časť Bratislava- Dúbravka nevedela, či má tieto pozemky v správe. Toto povolenie vydalo staré vedenie mestskej časti na jeden rok, čiže do konca roku 2015 sa s autami „pohnúť nedalo“.

„Druhým problémom je parkovanie áut pozdĺž celej ulice, kde je najčastejšie vidieť mimobratislavské ŠPZ patriace obyvateľom blízkej ubytovne. Tí využili nečinnosť mestskej polície a neparkovali na miestach ubytovne. Nie je predsa možné, aby v roku 2015 mali na chodníkoch prednosť autá pred chodcami, obzvlášť v okolí detského ihriska a zdravotného strediska,“ dodal Husár.

Prečítajte si aj: Pasportizácia vyhradených parkovacích miest v Dúbravke úradníkov prekvapila. Priniesla desaťtisíce eur do pokladnice mestskej časti

Poslanec našiel pochopenie u vedenia mestskej časti a spolu s oddelením územného rozvoja a životného prostredia pracovali na odstránení áut spoločne.

„Aktuálne sme pri zdravotnom stredisku osadili zábrany, naplno by mali fungovať na konci mesiaca, keď vyprší parkovacie povolenie z minulosti a od nového roku by mala pri zdravotnom stredisku vzniknúť malá pešia zóna podobne, ako to bolo v minulosti,“ doplnil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Chodník by sa tak mal od nového roku vrátiť chodcom, informovala Lucia Marcinátová, hovorkyňa MĆ Dúbravka..

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM