Správy Samospráva

Dúbravčania môžu spoznať Centrum rodiny na stretnutí so starostom

Čo sa skrýva za bránami Centra rodiny na Bazovského v Dúbravke? To sa môžu Dúbravčania dozvedieť na stretnutí so starostom mestskej časti Martinom Zaťovičom.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania môžu spoznať Centrum rodiny na stretnutí so starostom
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

V tomto roku pokračuje starosta bratislavskej Dúbravky Martin Zaťovič s pravidelnými neformálnymi stretnutiami s obyvateľmi pod názvom Na slovíčko. Najbližšie bude so záujemcami diskutovať v utorok 10. januára o 17:00 hod. v Centre rodiny na Bazovského ulici.

„Štatutárke neziskovej organizácie Centrum rodiny Alžbete Šporerovej sa podarilo budovu oživiť, vytvoriť priestor pre ľudí, ktorí to potrebujú, či už nízkopríjmové skupiny, postihnutí, seniori alebo mamičky s deťmi. Chcem, aby tento priestor spoznalo viac Dúbravčanov, ktorí však môžu prísť aj s inými otázkami a podnetmi,“ pozýva Martin Zaťovič.

Aktivity Centra rodiny

Objekt Centra rodiny sa za dva roky činnosti výrazne zmenil, ožil, naplnil. Centrum začalo svoju činnosti s dvoma aktivitami: Anjelik pre deti predškolského veku a Svetielko pre mamičky s malými deťmi. Neskôr pribúdali ďalšie, podarilo sa mu otvoriť nízkoprahový klub Enter pre mládež, doplniť aktivity pre autistov a seniorov. V priestoroch je počas celého roka zberňa šatstva, topánok, hračiek a iných potrebných vecí, v lete pre deti Dúbravský ateliér s umelecko-remeselným táborom Úlet.

Nezisková organizácia nemá zamestnancov len nadšencov, ktorí pomáhajú vo voľnom čase. Pomohli jej aj granty, dotácie od hlavného mesta, Bratislavského samosprávneho kraja a záujem mestskej časti Dúbravka. Budova však potrebuje opravy.

Diskusie Na slovíčko začalo nové vedenie Dúbravky organizovať na jar roku 2015. Mestská časť podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach, venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách. Na stretnutia starosta pozýva aj miestnych poslancov, ktorí sa môžu pridať k debate. Týmto chce umožniť občanom, aby lepšie spoznali názory nimi zvolených zástupcov.

Ilustračný obrázok

Rekonštrukcia zničenej budovy v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM