Správy

DPB modernizuje trolejbusovú trať na Dolné hony: Chce zvýšiť komfort cestujúcich

Dopravný podnik Bratislava (DPB) modernizuje trolejbusovú trať na Dolné hony.

Ilustračný obrázok k článku DPB modernizuje trolejbusovú trať na Dolné hony: Chce zvýšiť komfort cestujúcich
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava

Obnovou prechádzajú meniarne i podzemné trakčné káble. Hoci väčšina zmien nie je na prvý pohľad viditeľná, mala by podľa mestského dopravcu zvýšiť komfort cestujúcich. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

Čo všetko spravia?

„V rámci projektu sa vymenia podzemné napájacie trakčné káble, ktoré z meniarní Ružová dolina a Dolné Hony napájajú trolejbusové trate na Dolných honoch, Gagarinovej a Mierovej ulici,“ priblížil Vozár s tým, že viditeľnou zmenou bude zjednotenie náterov stĺpov trakčného vedenia do antracitovej farby.

Náhradné autobusy

Počas jarných prázdnin, teda v čase nižšieho dopytu, uskutoční mestský dopravca na Dolných honoch napäťovú výluku. Od 2. do 10. marca nasadí na linky 42, 71 a 72 náhradné autobusy, ktoré budú premávať v pôvodných trasách daných liniek.

Pozor na obmedzenia

Vrakunská ulica bude v danom čase v úseku Popradská – Komárovská pre autá prejazdná iba v smere na Dolné hony, v smere do centra povedie obchádzková trasa po Kazanskej ulici.

Po tomto termíne bude dopravný podnik pokračovať v prácach bez obmedzenia cestnej premávky. V apríli a máji sú postupne naplánované napäťové výluky aj na Mierovej a Gagarinovej ulici.

Modernizáciou prejdú aj meniarne, ktoré zabezpečujú napájanie trolejovej siete. Ukončenie modernizácie trakčných káblov a meniarní je naplánované do konca júna.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM