ESL Správy Samospráva

Dôverujte vedcom, vyzýva Matúš Vallo. Chce tiež presviedčať ľudí, aby sa nechali očkovať

Bez vakcinácie väčšiny populácie pandémiu neporazíme. Slovensko zatiaľ vo vysvetľovacej kampani zaostáva.

Ilustračný obrázok k článku Dôverujte vedcom, vyzýva Matúš Vallo. Chce tiež presviedčať ľudí, aby sa nechali očkovať
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Očkovať proti koronavírusu sa na Slovensku začalo počas vianočných sviatkov. Prví sú na rade zdravotníci a ľudia z prvej línie, ktorí sa starajú o našu bezpečnosť, zdravie a životy. Po nich ohrozené skupiny, seniori a ľudia so zdravotnými problémami. Primátor Bratislavy verí, že keď príde na bežnú populáciu, väčšina sa dá zaočkovať.

Mudrlanti z internetov

„Verím, že nás bude čo najviac, aby naša získaná kolektívna imunita bola čo najväčšia,“ napísal Matúš Vallo. Primátor vyzýva ľudí, aby dôverovali vede. Verí, že pomôže vysvetľovacia kampaň, na ktorej sa bude podieľať aj mesto.

„Na vývoji vakcíny pracovali najlepšie mozgy z celého sveta a verím, že toto ich úsilie nezmaria mudrlanti z internetov. Vysvetľovať, poskytovať argumenty a presviedčať o potrebe vakcinácie v boji s COVID-om bude jedna z kľúčových úloh budúceho roka a aktívne sa k nej pridá aj mesto Bratislava. Máme stovky klientov, zamestnankýň a zamestnancov v prvej línii, v rizikových prostrediach a záleží nám na tom, aby sa cítili bezpečne a aby neboli ohrození na zdraví a na živote,“ dodáva primátor.

Matúš Vallo zároveň pripomína, že dodržiavať opatrenia bude potrebné ešte dlho.

„Buďme, prosím, rovnako obozretní a zodpovední ako sme dnes, dodržujme všetky opatrenia a odporúčania a neriskujme svoje životy a životy našich blízkych. Nachádzame sa v najhoršej situácii od začiatku pandémie a len spoločným úsilím a zodpovednosťou ju dokážeme zvrátiť,“ uzatvára Matúš Vallo.

V súvislosti s covidom sme si zvykli počúvať hlavne zlé správy, no dnes prišla aj jedna skvelá - na Slovensku sa začala...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Saturday, December 26, 2020

Vakcína proti COVID-19

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM