Webnoviny - Rôzne

Dopravný podnik zasahuje proti bezdomovcom

Tento týždeň prebieha v spolupráci s Policajným zborom SR bezpečnostno-kontrolná akcia Dopravného podniku Bratislava, zameraná na neprispôsobivých cestujúcich bez platného cestovného lístka MHD v Bratislave.

(WEBNOVINY) „Od pondelka robíme takéto razie v rôznych lokalitách, budeme pokračovať do konca týždňa a potom vyhodnotíme úspešnosť tejto akcie a rozhodneme o ďalších opatreniach,“ uviedol predseda predstavenstva dopravného podniku Branislav Záhradník. Okrem kontroly na zástavke Fatruna na Ivanskej ceste zasahovali policajti s pracovníkmi dopravného podniku podľa Záhradníka aj v Podunajských Biskupiciach, v okolí Vrakune a v niektorých častiach Petržalky. „My reagujeme na podnety, ktoré dostávame od cestujúcich. Práve dnes sme túto akciu urobili na linkách 61 a 96 smerom od letiska, kde nás viacerí cestujúci už upozorňovali na hromadný výskyt takéhoto javu práve v ranných hodinách,“ uviedol Záhradník.

Akcia sa uskutočňuje v záujme ochrany riadnych cestujúcich pred obťažovaním zo strany bezdomovcov, zneužívajúcich MHD, prípadne hrubo znečistených a zapáchajúcich čiernych pasažierov. “Je to jav, voči ktorému chceme bojovať, ktorý nám nie je ľahostajný. Takéto akcie budeme námatkovo a nárazovo opakovať. Samozrejme je to boj, ktorý sa nedá pravdepodobne vyhrať, vzhľadom na to, že by sme museli mať policajta v každom autobuse a to nie je prakticky možné,“ doplnil Záhradník.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM