Tomáš Stupavský Rôzne

Dopravný podnik modernizuje „vo veľkom“. Začiatkom mája už bude po Bratislave jazdiť až 70 nových autobusov

Cestujúcim, ktorí využívajú verejnú dopravu, v našom hlavnom meste postupne svitá na lepšie časy. Dopravný podnik Bratislava (DPB) opäť vynovuje svoj vozový park. Začiatkom mája pribudnú na bratislavských cestách desiatky nových vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik modernizuje „vo veľkom“. Začiatkom mája už bude po Bratislave jazdiť až 70 nových autobusov
Zdroj: TASR

Dopravný podnik dostane v najbližších dňoch v rámci opcie ďalších 20 kusov nových autobusov Iveco Urbanway. Vo vozidlovom parku tak bude spolu až 70 nových vozidiel.

Do Bratislavy pribúdali moderné autobusy postupne. Koncom minulého roka dopravný podnik prebral 20 nových autobusov kategórie sólo – Iveco Urbanway 12 M, ktoré boli nasadené na linky číslo 50, 80 a počas voľných dní aj na linke číslo 70.

V blízkej budúcnosti pribudnú do vozového parku ďalšie vozidlá tohto typu. „Dopravný podnik využíva opciu na nákup ďalších 20 kusov autobusov kategórie Iveco Urbanway 12 M, z ktorých polovica bude zaradená do vozovne Trnávka a ďalšia do Petržalky. Nové autobusy po vybavení všetkej potrebnej dokumentácie budú nasadzované na linky č. 87, 94 a 99,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Počas marca prevzal DPB 25 kĺbových autobusov SOR NB 18, ktoré jazdia na linkách číslo 96, 63, 91, 95, 93 a päť vozidiel značky SOLARIS URBINO kategórie mini, ktoré sú nasadzované na spojoch číslo 30 a 630. Spolu tak bude začiatkom mája v obnovenom vozidlovom parku autobusov až 70 nových vozidiel.

Modernizácia verejnej dopravy v Bratislave je v plnom prúde a počas letných mesiacoch budú aj naďalej pribúdať nové autobusy, ktorých bude celkovo sto. Ako avizuje Dopravný podnik, priemerný vek vozidlového parku autobusov tak omladne a bude na úrovni šiestich rokov.

Prečítajte si tiež: Po obojsmernej električke bude v Bratislave oddnes jazdiť aj jednosmerná

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre cestujúcich: Už od zajtra sa budete môcť odviesť prvou obojsmernou električkou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM