Aktualizované Rôzne

Dopravný podnik chystá v budúcom roku niekoľko zmien

Aké novinky nás čakajú v bratislavskej doprave a čo priniesli už zavedené zmeny?

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik chystá v budúcom roku niekoľko zmien
3
Galéria
Zdroj: TASR

V roku 2016 prišiel Dopravný podnik Bratislava, a. s. s viacerými zmenami, ktoré nám mali skvalitniť cestovanie mestskou hromadnou dopravou. Zvyknúť sme si museli na elektronické cestovné lístky, zmenu viacerých zastávok na zastávky na znamenie, či nové dočasné zastávky na Kamennom námestí a Námestí SNP.

Lacnejšie lístky

Od septembra tohto roku spojazdnil dopravný podnik aj terminály na kúpu cestovných lístkov vo vozidlách MHD pomocou špeciálnej čipovej karty. Za ten čas sa predali už tisícky elektronických cestovných lístkov. Elektronické cestovné lístky sú oproti papierovým o 10 percent lacnejšie.

Začiatkom decembra tiež schválili poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva nákup 90 nových autobusov.

Čo sa chystá v roku 2017

DPB chystá v priebehu nasledujúceho roka niekoľko ďalších zmien. Generálny riaditeľ DPB Milan Urban v rozhovore pre HNtelevíziu uviedol niekoľko z nich. „V priebehu roka by sme chceli zaviesť nový nosič cestovného lístka – novým cestovným lístkom popri dopravnej karte by sa mala stať aj štandardná bankomatová karta.“

Stihnúť by to chceli v druhej polovici roka 2017. Tiež by mali vzniknúť nové predajné miesta a aby sa doprava stávala atraktívnou, dopravný podnik bude pokračovať v modernizácii dopravných prostriedkov vo vozovom parku.

Cyklotrasa miesto štvorprúdovky

Bratislava verejne prerokovala pokračovanie električkovej trate v Petržalke. Súbežnú cestu, ktorá bola v tomto území pôvodne plánovaná, nepostavia. Chorvátske rameno sa pri budovaní druhej etapy električkovej trate v Petržalke, Bosákova – Janíkov dvor, prekladať nebude.

Spracovatelia zámeru zapracovali totiž pripomienky verejnosti, ktoré predstavili v stredu 14. decembra na verejnom prerokovaní projektu.

Projekt obsahuje cyklotrasy namiesto štvorprúdovej komunikácie, zatrávnenú trať električky či plne integrované zastávky.

Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM