Rôzne

Cez aplikáciu predali dva milióny lístkov

V roku 2019 IDS BK predala 1,8 milióna lístkov a plánuje aj nákup predplatných cestovných lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Cez aplikáciu predali dva milióny lístkov
Zdroj: TASR

Cez mobilnú aplikáciu Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) bolo v roku 2019 predaných 1,8 milióna cestovných lístkov. V januári to bolo 58-tisíc a v decembri už 235-tisíc cestovných lístkov.

Nárast predaja

S výnimkou letného obdobia išlo o každomesačný nárast predaja cestovných lístkov, informovala Bratislavská integrovaná doprava (BID) ako koordinátor IDS BK.

Najväčší medzimesačný nárast predaja cestovných lístkov nastal podľa BID v októbri, keď ich bolo predaných takmer 222-tisíc oproti septembrovým necelých 188-tisíc lístkov.

„Od spustenia aplikácie do prevádzky na jeseň 2018 sme už uskutočnili viacero zmien. Okrem skrátenia ochrannej doby po kúpe lístka z minúty na 30 sekúnd či zavedenia desaťpercentnej zľavy sme napríklad pridali možnosť pre študentov spárovať aplikáciu so systémom ISIC,“ priblížil vedúci oddelenia ekonomiky dopravy BID Miloš Kubalík.

Aj predplatné lístky

Ako podotkol, do budúcna plánujú v aplikácii zaviesť aj nákup predplatných cestovných lístkov. Chystajú tiež vylepšenie vyhľadávania spojení či zobrazenie trasy na mape.

Cestovné lístky zakúpené v tejto mobilnej aplikácii sú platné na všetkých linkách IDS BK. Ich držitelia môžu podľa potreby kombinovať spoje Dopravného podniku Bratislava (linky 1 – 212, X-linky, N-linky), RegioJetu (linka S70), Slovak Lines (215 – 740) a Železničnej spoločnosti Slovensko (S20 – S65). Od 1. augusta 2019 môžu cestujúci s lístkami IDS BK prestúpiť a cestovať už aj na železničnú stanicu v Trnave (linky S50 a S55).

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM