Maros Palesch Rôzne

Domáce tiesňové volanie pre seniorov

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pripravila v spolupráci s Asociáciou samaritánov Slovenskej republiky novú službu pre staromestských seniorov s názvom domáce tiesňové volanie. Domáce tiesňové volanie funguje jednoducho a spoľahlivo. Tlačidlo, kto

Seniori, ktorí túto službu využijú, majú pri akýchkoľvek zdravotných problémoch k dispozícii aj konzultácie s lekárom Asociácie, ktorý im je nepretržite k dispozícii.

„Domáce tiesňové volanie môžu využiť najmä osamelí seniori, ktorí sa obávajú, že by mohli mať zdravotné problémy a nedokázali by si cez telefón zavolať zdravotnú pomoc. Staromešťania majú túto službu k dispozícii 24 hodín denne, vrátane sobôt a nediel. Po stlačení tlačidla sa automaticky aktivuje telefonické spojenie s dispečingom, kde vyškolení dispečeri vyhodnotia situáciu a zabezpečia potrebnú pomoc,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Službu môžu využiť aj tí Staromešťania, ktorí sa starajú o svojich rodičov, no pre pracovnú zaneprázdnenosť počas dňa sa nemôžu s nimi často kontaktovať. Vďaka domácemu tiesňovému volaniu majú istotu, že ak sa ich rodičovi-seniorovi zhorší zdravotný stav, sám si vie privolať pomoc.

Podmienkou zavedenia služby v domácnosti je pevná linka. Poplatok za pripojenie vo výške 15,90 eur hradí Staré Mesto, seniori si hradia mesačný poplatok vo výške 8,90 eur.

Staromešťania, ktorí majú záujem o takúto službu, sa môžu prihlásiť na oddelení sociálnych vecí na telefónnom čísle 02/59 246 393. Domáce tiesňové volanie spustí Staré Mesto pre všetkých záujemcov začiatkom roka 2012.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM