Martin Zvolensky Hokej

Doma naplno

Druhý štvrťfinálový zápas play off proti trenčianskej Dukle odohrali „belasí" opäť pred plným hľadiskom štadióna Vladimíra Dzurillu . Slovan bodoval naplno a tak do Trenčína cestuje s náskokom dvoch zápasov.

Zápas mal od začiatku svižný náboj, no v úvode chýbali šance. Prvú lepšiu príležitosť si po piatich minútach vypracovali domáci, ale Uramov pokus zlikvidoval Kováč v bránke hostí. Trenčania pohrozili o dve minúty neskôr, keď po Koložváryho prihrávke strieľal Filo. Hostia postupne prebrali aktivitu a Konrád mal neustále plné ruky práce. Odolával až do 12. minúty, keď Sekeráš zatiahol puk do útočného pásma, posunul ho pred bránku a Ďuriš otvoril skóre. Trenčania pôsobil lepším dojmom až do konca prvého dejstva, no už si nedokázali vypracovať gólové šance a tak sa stav stretnutia nemenil.
V prostrednej časti už mali viac z hry domáci hokejisti, ktorí často zamestnávali súperovho brankára. Prvá veľká príležitosť sa im naskytla už po troch minútach, keď sa do úniku dostali Preisinger s Róbertom Hunom, no druhý menovaný trafil len do pohotového Kováča. Podobnú šancu si o pár minút neskôr vypracovali aj hostia, Naurov však v poslednej chvíli volil namiesto prihrávky strelu, s ktorou si Konrád poradil. Potom už hrozil len Slovan a najmä Preisingerova formácia s bratmi Hunovcami. V 29. minúte vypálil spomedzi kruhov Róbert, ale jeho tečovanú strelu Kováč so šťastím vyrazil a neuspeli ani v 35. minúte, keď sa snažili prepasírovať puk do siete, no opäť sa vyznamenal trenčiansky gólman.
Radosť na domáce tribúny priniesla až 43. minúta. Trenčania vyrobili obrovskú hrúbku pri rozohrávke, k puku sa dostal Buc, ktorý sa vyhol obrancom a prekonal vybiehajúceho brankára. O dve minúty prekľučkoval trenčianskou obranou Nedorost a jeho štipľavú strelu zastavil až Kováč. Vzápätí však Sekeráš zastavil Lipianskeho faulom a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Útočník Slovana si blafákom položil brankára na ľad a puk poslal do siete pomedzi jeho betóny – 2:1. Potom už Slovan na ľade jednoznačne dominoval a do konca duelu pridali ďalšie dva góly Hujsa a Hudáček.

Slovan Bratislava – Dukla Trenčín 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Góly: 43. Buc, 47. Lipiansky (tr. strieľanie), 54. Hujsa (Hájek, Nedorost), 56. Hudáček (Buc) – 12. Ďuriš (Sekeráš, Naurov). Rozhodovali: Konc, Grečko – Šefčík, Stano, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3380 divákov (vypredané)
/stav série: 2:0/

HC Slovan Bratislava: Konrád – Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, Kováčik, Štajnoch, Rullier, Bohunický – Bakoš, Nedorost, Hujsa – Uram, Kapuš, Lipiansky – Skokan, Hudáček, Buc – Róbert Huna, Preisinger, Richard Huna

Dukla Trenčín: Kováč – Sekeráš, Bednár, Hruška, Bolf, Chovan, Tomko, Jarábek, Trefný – Mikula, Blatný, Melichárek – Tybor, Gašparovič, Tvrdoň – Naurov, Kopecký, Jánoš – Filo, Ďuriš, Koložváry

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM