Rôzne

Dom športu prejde rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá prinesie multifunkčnú športovú halu

Na mieste, kde v minulosti bývali tenisové kurty, vyrastie tréningová dvojhala. Investor chce vybudovať aj olympijský park a múzeum venované slovenským olympionikom.

Ilustračný obrázok k článku Dom športu prejde rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá prinesie multifunkčnú športovú halu
2
Galéria
Zdroj: FVA architekti

Hotel Dom Športu, nachádzajúci sa v blízkosti Polus City Center, prejde veľkou rekonštrukciou. Po tom, ako ho Slovenské združenie telesnej kultúry v roku 2015 predalo, priestory opustili mnohí nájomníci.

Moderný Dom športu

Novým majiteľom sa stal Ladislav Asványi, podnikateľ v oblasti športu a bývalý reprezentačný tréner. Ten sa spojil s architektmi z FVA, s. r. o. a výsledkom spolupráce sú vizualizácie moderného Domu športu, kde nebude chýbať napríklad Múzeum slovenského športu.

„Spolu s architektmi sme hľadali riešenie, ktoré skĺbi administratívne funkcie, športovú časť a ubytovacie možnosti. Uvažujeme o špeciálnej úprave niektorých apartmánov na hypoxické, čím by sa vytvorili vhodné podmienky na prípravu vrcholových športovcov. Opäť by tu mali sídliť športové zväzy, Slovenský olympijský výbor a tiež odbor ministerstva školstva pre mládež a šport, antidopingová agentúra, Národné športové centrum i hlavný kontrolór športu,“ uviedol pre periodikum Hlas Nového Mesta investor.

V prvej etape, ktorá by mala byť ukončená v januári 2019, sa zrekonštruuje administratívna budova s desiatimi nadzemnými podlažiami, hotelová časť a kongresová sála, ktorá zmení svoju funkciu na Múzeum slovenského športu.

„V rekonštruovanej administratívnej časti Domu športu vznikne viac ako 5-tisíc metrov štvorcových kancelárskych plôch. Tie budú obsadené športovými zväzmi. V druhom krídle vznikne 42 apartmánov a štúdií pre prechodný pobyt športovcov a funkcionárov,“ informuje architektonické štúdio FVA, s. r. o.

Olympijský park a múzeum

V druhej etape, ktorá potrvá približne do septembra 2019, príde na rad priľahlá administratívna budova, rekonštrukcia súčasnej športovej haly a výstavba novej tréningovej dvojhaly. „Spoločne so Slovenským zväzom hádzanej chceme dostavať tréningovú dvojhalu na mieste, kde v minulosti bývali tenisové kurty. Počítame s vybudovaním olympijského parku a múzea, ktoré by bolo venované slovenským olympionikom,“ dodáva Ladislav Asványi.

Novou súčasťou budovy bude moderná vstupná hala s recepciou a kaviarňou so športovým obchodom. Pre potreby zväzov budú vytvorené zasadacie miestnosti, sklady a podzemné parkovacie miesta. Celkový počet parkovacích miest by sa mal zvýšiť zo súčasných 90 na 161.

Rekonštrukcia Domu športu - vizualizácie
2
Galéria
Zdroj: FVA architekti
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM