Rôzne Správy

Dokončenie autobusovej stanice na Nivách komplikuje pandémia. Kedy bude hotová?

Vo vnútri budovy pripravuje developer ďalšie priestory pre nájomníkov, inštaluje výklady obchodov a dokončuje kamenné a keramické dlažby v pasážach.

Ilustračný obrázok k článku Dokončenie autobusovej stanice na Nivách komplikuje pandémia. Kedy bude hotová?
15
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Výstavba novej autobusovej stanice na Mlynských nivách v Bratislave napreduje, a to aj vonku a vo vnútri. Deklaruje to developer HB Reavis, ktorý práce realizuje.

Práce

Developer finalizuje na stavbe fasády. „Náročné obklady reštaurácií nad ulicou Mlynské nivy – 2 sú hotové, v tejto chvíli sa robí posledný,“ informovala spoločnosť HB Reavis. Na stanici dokončili druhú veľkú vstupnú markízu na juhozápadnom rohu, začali s výsadbou rastlín, dokončujú povrchy chodníkov a dávajú dlažby okolo budovy i na streche.

Vo vnútri budovy pripravuje developer ďalšie priestory pre nájomníkov, inštaluje výklady obchodov, realizuje omietky, maľby, sadrokartónové podhľady a dokončuje kamenné a keramické dlažby v pasážach. Napredujú aj elektroinštalačné práce a začínajú sa inštalovať svietidlá. „Postupne oživujeme ďalšie vzduchotechnické strojovne a začíname pokladať epoxidové podlahy,“ priblížila firma.

Dokončenie

Novú autobusovú stanicu v Bratislave plánoval investor dokončiť v roku 2020. Pre pandémiu nového koronavírusu, ktorá ovplyvnila dynamiku a vývoj stavebných prác na projekte či situáciu na retailovom trhu, plánuje stanicu otvoriť koncom tohtoročného leta. Projekt má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a dokončili v januári 2018. Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Investor zároveň pri stanici vybudoval bulvár Mlynské nivy.

Mohlo by vás zaujímať

Stanica Nivy - vizualizácie
9
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM