Rôzne

Dokedy budeme chodiť na vyhliadku UFA cez „kontajnery“?

Prístupové schodisko do reštaurácie a na vyhliadku UFA bolo pred takmer dvomi rokmi odstránené. Vstup je odvtedy riešený dočasne.

Ilustračný obrázok k článku Dokedy budeme chodiť na vyhliadku UFA cez „kontajnery“?
6
Galéria

Drevená stavba pod Mostom SNP na petržalskej strane Dunaja je už takmer dva roky zastavená. Odkedy stavebník Zemegula, s. r. o. odstránil prístupové schodisko do reštaurácie a na vyhliadku UFO, turisti musia využívať dočasný „kontajnerový“ vstup. Dokedy, zatiaľ jasné nie je. Úrady totiž stále nerozhodli, čo bude s kritizovanou stavbou.

Stále stojí

Petržalský stavebný úrad na jar 2019 nariadil stavbu pod Mostom SNP odstrániť. Voči rozhodnutiu sa však Zemegula odvolala a Okresný úrad Bratislava zrušil rozhodnutie petržalského stavebného úradu o odstránení stavby.

V auguste 2019 realizoval petržalský stavebný úrad štátny stavebný dohľad za účelom zistenia skutočného stavu veci. Zistili, čo je zrejmé. Že vonkajšie oceľové konštrukcie sú sanované, prístupové schodisko do reštaurácie a ďalšie dve schodiská boli odstránené a vstup je riešený dočasne.

Petržalský stavebný úrad následne požiadal o súčinnosť viaceré orgány, inštitúcie a organizácie, ktoré by sa mohli k veci vyjadriť. „Naposledy Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. Ide o dôležité stanovisko, na základe ktorého určí tunajší stavebný úrad ďalší postup,“ uviedol pre Dnes24.sk petržalský hovorca Daniel Bernát.

Nový architektonický návrh

Firma Zemegula, ktorá prevádzkuje reštauráciu, vyhliadku UFO i pláž pri Dunaji, mala vypracovať a hlavnému mestu predložiť nový architektonic­ký návrh.

„Keďže napriek viacerým stretnutiam sa tak neudialo, mesto zvažuje vypísanie architektonickej súťaže na toto rozsahom menšie, ale umiestnením významné zadanie,“ povedal pre Dnes24 hovorca Bratislavy Peter Bubla, pričom návrh by mal byť minimalistickým zásahom do architektúry Mosta SNP.

Akú podobu teda bude mať vstupný priestor do reštaurácie a na vyhliadku UFA, je zatiaľ vo hviezdach.

Kontajnerový vstup na vyhliadku UFA
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM