Krimi

Dôchodca chodil s chlebom po dedine a tvrdil, že je v ňom BOMBA! Evakuovali desiatky ľudí

Senior tvrdil, že v chlebe je nainštalovaný výbušný systém. Plánoval ho hodiť do kontajnera pri bankomate v Bernolákove.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodca chodil s chlebom po dedine a tvrdil, že je v ňom BOMBA! Evakuovali desiatky ľudí
Foto: Eva Mikulová

Trojročný trest odňatia slobody hrozí dôchodcovi, ktorý v nedeľu (6.11.) v Bernolákove šíril poplašnú správu o bombe. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Vystrašil aj malé dievčatá

Priblížila, že 70-ročný Miroslav M. pristúpil k dvom dievčatám na Viničnej ulici, v ruke držal chlieb, v ktorom mal byť nainštalovaný výbušný systém. „Chlieb následne vložil do odpadkového koša v blízkosti bankomatu,“ uviedla polícia. Následne mal dôchodca opäť pristúpiť k dievčatám a položiť vedľa nich papierik, ktorý mali odovzdať po výbuchu kukláčom.

Evakuácia

Nakoľko v bezprostrednej blízkosti koša sa nachádzala budova, v ktorej v tom čase prebiehalo divadelné predstavenie, policajti v rámci prijatých opatrení museli evakuovať približne 50 ľudí z tohto predstavenia,“ spresnila polícia. Dôchodca podľa nej úmyselne rozšíril nepravdivú poplašnú správu.

Seneckí policajti nasledujúci deň v rámci operatívno-pátracej činnosti menovaného zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ doplnila polícia. Dôchodca je stíhaný na slobode.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM