Kultúra

Dobrý trh ponúkne čerstvé potraviny, koncerty, workshopy aj bezodpadové novinky

V lokalite od Suchého mýta až po Svoradovu ulicu bude pre návštevníkov pripravených vyše 130 stánkov a dve gastro zóny.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý trh ponúkne čerstvé potraviny, koncerty, workshopy aj bezodpadové novinky
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ulice Panenská a Podjavorinskej už v nedeľu 15. septembra opäť ožijú populárnym pouličným podujatím. Od Suchého mýta až po Svoradovu bude pre návštevníkov pripravených vyše 130 stánkov a dve gastro zóny.

Čo najmenej odpadu

Podujatie prinesie okrem kvalitných produktov, originálneho slovenského dizajnu a bohatého programu aj diskusie, program pre deti a nové bezodpadové opatrenia. Informujú o tom organizátori obľúbenej pravidelnej akcie z o.z. Punkt.

V rámci Zero Waste stratégie sa najbližší Dobrý trh posunie o veľký krok ďalej k znižovaniu celkového objemu odpadu. Organizátori sa rozhodli nahradiť kompostovateľné poháre opakovateľne použiteľnými. Vratné poháre budú na Dobrom trhu na všetko, teda nielen na pivo a nealko, ale aj poháre na stopke na víno a malé poháre kávu.

Pestré susedské aktivity

Na Dobrom trhu nájdete už tradične čerstvé potraviny, kvalitné produkty, ale aj koncerty či tvorivé workshopy. Prezentovať sa budú aj neziskové organizácie a produkty rôznych kultúr. V centre pozornosti bude však opäť aj miestna komunita. Susedia z Panenskej a Podjavorinskej vytvorili pre návštevníkov Dobrého trhu autentický program s cieľom predstaviť im lokalitu inak ako v bežný deň.

Miestni obyvatelia a obyvateľky a domáce prevádzky sa so svojimi nápadmi mohli, rovnako ako v predošlých vydaniach Dobrého trhu, prihlásiť do susedskej výzvy.

Susedské aktivity budú mať v priestore aj na mape špeciálne označenie susedský program. Tentokrát budú môcť návštevníci nazrieť do otvoreného ateliéru, vypočuť si prednášku z histórie Bratislavy, alebo pozrieť výstavu veteránov v bežne neprístupnom dvore.

Program plný hudby

Špeciálny program sa chystá aj vo dvore Základnej umeleckej školy Miloša Ruppeldta. Dvor, ktorý má prejsť rekonštrukciou, si novú podobu vyskúša “nanečisto”. V spolupráci s projektom Živé námestie umiestnia v tomto jedinom verejne prístupnom dvore na Panenskej červené bratislavské stoličky Sadni si.

Oddychovú zónu doplní profesionálne piáno a výberové víno. Popoludní sa vo dvore ZUŠ predstaví aj Dorota Nvotová. Po prvý raz bude počas Dobrého trhu program aj vo dvore základnej a materskej školy Milana Hodžu na Podjavorinskej 1, kde vytvorí zónu festival [fjúžn]. V budove oproti, v opustenej bývalej nemocnici sa chystá unikátny koncert kapely Don´t trust butterflies.

Zaujímavý program chystá aj Artforum, kde bude doznievať participačný proces na Panenskej. Hovoriť sa bude o dojmoch zo susedstva. Na ulici tiež osadia interaktívny ružový rám, kde okoloidúci budú môcť zaznačiť, čo by si na ulici predstavovali. V Klube pod Lampou na blízkej ulici Palisády sa zas chystá detské divadielko.

nedeľa / od 10:00 do 17:00 hod. / Panenská a Podjavorinskej u­lica

Dobrý trh na Panenskej
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM