Rôzne Správy

Dobrá správa pre vodičov, ceny diaľničných známok sa zvyšovať nebudú

Najprv plánovali zdražovanie 10-dňových diaľničných známok, teraz však narazili na európsku legislatívu. Ceny sa v budúcom roku nateraz zvyšovať nebudú.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov, ceny diaľničných známok sa zvyšovať nebudú
Zdroj: TASR

Pôvodne pritom rezort dopravy zvažoval, že zvýši ceny 10-dňových diaľničných známok, ktoré využívajú predovšetkým zahraniční vodiči. Takýto krok však podľa ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) nepovoľuje európska legislatíva.

Zvýšiť by sa totiž museli aj ceny ostatných diaľničných známok, teda mesačných aj ročných. „Rozhodol som, že ceny nebudeme zvyšovať,“ uviedol Érsek.

V septembri tohto roku minister odôvodňoval zámer zvýšiť ceny 10-dňových známok tým, že na Slovensku sú tieto známky lacnejšie než v Českej republike či v Rakúsku. Ministerstvo ale chcelo hľadať vhodnú mieru, o ktorú by bolo prijateľné známky zdražieť.

Aktuálna cena desaťdňovej diaľničnej známky 10 eur teda zostane zachovaná aj v budúcom roku. Rovnako sa nebude zvyšovať ani cena mesačnej známky, ktorá stojí 14 eur, a tiež cena ročnej známky, ktorá je 50 eur. Diaľničnými známkami platia na Slovensku vodiči osobných áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM